EPDK Başkanı Fatih Altaylı'nın iddialarını mahkemeye taşıyacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Fatih Altaylı'nın köşesinde dile getirdiği lisanssız elektrik üretim yönetmeliğiyle ilgili iddialara cevap verdi. Başkan Yılmaz, "Biz düzenlememizin sonuna kadar arkasındayız. Sahada olumlu sonuçlarını da kısa süre içinde göreceğiz." dedi. Yılmaz, Fatih Altaylı'nın iddialarını yargıya taşıyacaklarını bildirdi.

EPDK Başkanı Fatih Altaylı'nın iddialarını mahkemeye taşıyacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, Fatih Altaylı'nın köşesinde dile getirdiği lisanssız elektrik üretim yönetmeliğiyle ilgili iddialara cevap verdi. Başkan Yılmaz, "Biz düzenlememizin sonuna kadar arkasındayız. Sahada olumlu sonuçlarını da kısa süre içinde göreceğiz." dedi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, gazeteci Fatih Altaylı'nın lisanssız elektrik üretimi yönetmeliğine ilişkin gündeme getirdiği iddiaların mesnetsiz olduğunu ve bu iddiaları yargıya taşıyacaklarını bildirdi.

Söz konusu yazıların eleştiri sınırlarını aştığını, EPDK ve çalışanlarını töhmet altında bıraktığını vurgulayan Yılmaz şunları söyledi:

- Fatih Altaylı isterse kariyerinin geri kalanında her gün bu yönetmelikle ilgili yazmaya devam edebilir. Bu kendi takdiridir ancak biz düzenlememizin sonuna kadar arkasındayız. Sahada olumlu sonuçlarını da kısa süre içinde göreceğiz. Kendisinin kurumumuza yönelik iftira ve hakaretleriyle ilgili son kararı ise Türk adaleti verecektir.

"PİYASADAKİ FİYATLARI, ELEKTRİK ÜRETİMİNİN KAYNAĞI VE TALEP BELİRLİYOR"

Yılmaz, kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye kimsenin hakkı olmadığını belirterek şu değerlendirmede bulundu:

- Birileri elinize eksik rakamlar verir, kulağınıza yanlış bilgiler üflerse siz de mahcup olursunuz. Mesela (Altaylı'nın) bir önceki yazısında serbest piyasada oluşan fiyatlarla ilgili tabloda gerçek verilerin nasıl manipüle edildiğini açık bir şekilde görebiliyoruz. Önce yönetmeliğin 9 milyar dolar zarara sebep olduğunu iddia ediyor, yazının içinde bu rakamı 6 milyar dolar olarak hesaplıyor. Hoş ikisi de doğru değil ve böyle bir zarar ortada yok ama keşke kendi yazdığı yazıyı bir kez okusaydı. Ağustos ayının ikinci 12 günlük dönemindeki tüketim miktarı artışını tabloya eklemeden, artan tüketimlerin hangi enerji kaynağından karşılandığı incelenmeden, bu kaynakların maliyetinin ne olduğu analiz edilmeden fiyatlardaki artışı lisanssız elektrik üretim yönetmeliği değişikliğine bağlamak açıkçası bilgisizce ya da maksatlı bir çıkarımdır. Yönetmelik değişikliğinden sonra güneş üretimlerinin düşmesini 'ucuz ve beleş enerji anında kesiliyor' diye ifade etmek ise ayrı bir garabettir.

FATİH ALTAYLI NE YAZMIŞTI?

Fatih Altaylı, köşesinde EPDK'nın lisanssız elektrik üretimi projesine dair iddialara yer vermişti. Altaylı, "Devlete güvenen yolda kaldı" başlıklı yazısında, EPDK'nın eski yönetmeliği iptal ederek, enerji yatırımı yapan üreticiden elektriği bedavaya aldığını iddia etmişti. Fatih Altaylı, yazısının devamında EPDK'nın yönetmeliğinin Anayasa'ya aykırı olduğunu öne sürmüştü. 

# türk # Ağustos # fatih # son # epdk # talep