CHP'li Gürsel Tekin'in HDP sevgisi bitmiyor

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin TV 100'de katıldığı bir programda gelen soru üzerine "HDP'ye bakanlık verilebilir" demişti. O sözlerine gelen eleştirilere cevap veren CHP'li Gürsel Tekin, terörle iltisaklı olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'nde kapatma davası süren HDP'ye bakanlık verilebileceği sözünü yineledi. Bununla da kalmayan Gürsel Tekin,"Selahattin Demirtaş'ı hapse attılar Türkiye daha mı mutlu oldu?" diyerek, Selahattin Demirtaş'a da sahip çıktı.

CHP'li Gürsel Tekin'in HDP sevgisi bitmiyor

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin TV 100'de katıldığı bir programda gelen soru üzerine " HDP'ye bakanlık verilebilir" demişti. O sözlerine gelen eleştirilere cevap veren CHP'li Gürsel Tekin, terörle iltisaklı olduğu gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'nde kapatma davası süren HDP'ye bakanlık verilebileceği sözünü yineledi. Bununla da kalmayan Gürsel Tekin,"Selahattin Demirtaş'ı hapse attılar Türkiye daha mı mutlu oldu?" diyerek, Selahattin Demirtaş'a da sahip çıktı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in açıklamaları şöyle:

- Millet oyunu kullanır, milletvekili de olur, bakan da olur. HDP için de aynısı geçerlidir. Kimse anayasal, demokratik düzenin üstünde değildir. Siyasi partiler demokratik düzenin ayrılmaz parçasıdır. Siyasi partiler arasında düşünce farklılığı olması da normal. Ama yasal olarak faaliyet gösteren partileri kafamıza göre lanetleyemeyiz, cüzzamlı muamelesi yapamayız. 7 milyona yakın vatandaşımız oy veriyorsa saygı duyacağız. Bu ülkede esas olan anayasayı ve demokrasiyi savunmak. AKP’nin sabahtan akşama değişen fikirlerine göre birilerini önce övüp sonra gömemeyiz. Esad dün kardeşim, bugün düşman yarın belli değil. HDP dün çözüm ortağı bugün terörist. Böyle anlayış olmaz.

"HDP YASAL FAALİYET GÖSTEREN BİR PARTİDİR"

AK Parti'nin hangi hakka sahipse HDP'nin de o hakka sahip olduğunu öne süren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin şu ifadeleri kullandı:

- Bizim ilkelerimiz var. İlkemiz nedir? Laik, demokratik, sosyal hukuk devletine sadakat. Bu ne demek? Kanun önünde eşitlik ilkesi var, masumiyet karinesi var, adil yargılanma hakkı var. Temel haklara saygı göstereceğiz. HDP yasal faaliyet gösteren partidir AKP hangi hakka sahipse ona da sahiptir.Terörist bir tanım değil, eğer mahkeme kararı yoksa hakaret ve iftira. Bugün HDP’li Nimetullah Erdoğmuş TBMM Başkanvekili. AKP milletvekilleri de “Sayın Başkan” diyor söz istiyor. Meclisi teröristler mi yönetiyor? Böyle saçma sapan bir mantık mı olur? 
- Demokrasi dinozor önünde fotoğraf çektirmekten biraz daha fazla şey istiyor. Demokrasi öyle bir nimettir ki 6 milyar dolarlık jelibon rezervinden kıymetlidir. O nimete sahip çıkmak, anayasa ve demokrasinin temel niteliklerine sahip çıkmakla mümkün. Dün Melih Gökçek partisi kapatıldığında demokrasi diyordu. Gemerek’ten gelen kararla kongre engellendiğinde başkaları da demokrasi istiyordu. Zor durumda kaldığımızda aradığımız adalet ve hukuku her zaman koruyacağız. 

"SELAHATTİN DEMİRTAŞ'I HAPSE ATTILAR TÜRKİYE DAHA MI MUTLU OLDU?"

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Selahattin Demirtaş'ın hapse atılmasının Türkiye'ye bir şey kazandırmadığını iddia ederek şu ifadeleri kullandı: 

- Siz de kendinize şunu sorun. Selahattin Demirtaş‘ı hapse attılar. Bu ülke daha özgür, daha mutlu, daha umutlu bir ülke mi oldu? Dün federasyonu tartışabiliriz diyenler bugün HDP kapatılsın diye tempo tutuyor? Türkiye ne kazandı? Bir kaç tane adam kendi düzenlerine devam edecek, dinozor heykeli koyup para dağıtacak, döviz garantili sözleşmelerle keselerini dolduracak diye bu ülkenin insanlarını birbirine düşman edip, düşmanlıktan, kandan, göz yaşından besleniyor. Olan 83 milyon vatandaşımıza oluyor. Hukuka, demokrasiye, haklarımıza sahip çıkmazsak dün Demirtaş’ı hapse atan canavar bugün Gülşen’i yutuyor, gençleri attıkları tweet yüzünden mahkeme kapılarında süründürüp, 8 Mart’ta “ritmik şekilde zıpladığı” için kadınları gözaltına alıyor. ,
# istanbul # chp # türkiye # hdp # Bir # selahattin demirtaş # gürsel tekin