Savcılar görevden alınacak mı?

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarını yürüten savcıların görevden alınması için girişimde bulunulduğu iddia edildi. Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, Hatay'dan acilen Ankara'ya döndüğü ve HSYK ile görüştüğü öne sürüldü. Ancak HSYK iddiaları yalanladı.

Savcılar görevden alınacak mı?

Aralarında bakan çocukları ve ünlü işadamlarının da bulunduğu, yolsuzluk operasyonunu yürüten savcıların görevden alınması için girişimlerde bulunulduğu öne sürüldü.

İddiaya göre, Hatay’da AKP’nin belediye başkan adayı olan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, operasyonlar üzerine hızlı bir şekilde Ankara’ya döndü.

HSYK üyeleriyle görüşen Ergin'in İstanbul başsavcılığına baskı yaparak soruşturmayı yürüten savcıların görevden alınmasını istediği ya da soruşturmaya yeni savcılar eklenerek soruşturmanın yönünü etkilemeye çalışıldığı öne sürüldü.

Ancak Vatan Gazetesi'ne konuşan HSYK 1'inci Dairesi Başkanı İbrahim Okur iddiaları yalanladı.

Soruşturmayı yürüten savcıların özel yetkili savcılar olmadığını, bu yüzden HSYK’nın soruşturmadan el çektirme veya görevden alma yetkisinin bulunmadığını belirten Okur, "Bu savcılar, Başsavcı tarafından kendi işbölümüne göre belirleniyor. Dolayısıyla HSYK’nın bu konuda yetkisi yok" dedi.

Okur, Bakan Ergin’in HSYK’yı acil toplantıya çağırdığı iddialarının da doğru olmadığını belirterek kendisinin de evde olduğunu söyledi.

# AKP # cemaat # erdoğan # operasyon # sadullah ergin # Erdoğan Bayraktar # ali ağaoğlu # muammer güler # Gülen # mustafa demir # süleyman aslan