''IŞİD, Türkiye'ye petrol satıyor''

"IŞİD Türkiye bağlantılı petrol kaçakçılığını Kuzey Irak üzerinden yapıyor" Washington yönetimi, IŞİD'in petrol kaçakçılığını bu ifadelerle açıkladı. ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarı David Cohen, "Amerika ticaretle ilişkili olan kimselere yaptırım uygulamaya başlayacak" dedi.

''IŞİD, Türkiye'ye petrol satıyor''

Amerika, IŞİD'in kaçak petrol rotasını açıkladı. Açıklamaya göre, Türkiye bağlantılı aracılarla yapılan kaçakçılıkta petrolün büyük bir kısmı Kuzey Irak'a gidiyor...

Açıklamayı, ABD’nin finansal istihbarat ve terör finansmanıyla mücedeleden sorumlu Hazine Bakanlığı Müsteşarı David Cohen yaptı. "IŞİD’in Para Yollarını Engelleme" başlıklı bir konferansta konuşan Cohen, IŞİD'in petrol kaçakçılığını istihbarat verileriyle açıkladı.

"IŞİD'İN PETROL KAÇAKÇILIĞI"

Cohen, "Geçen ay itibarıyla elimizde olan bilgiye göre, IŞİD bu petrolü ciddi bir iskontoyla, bazısı Türkiye’den olan aracılara satıyor. Ayrıca görünen, IŞİD’in faaliyet gösterdiği bölgelerden çıkarılan petrolün bir kısmı Irak’taki Kürtelere satılıyor, sonra oradan Türkiye’nin içine yeniden satılıyor. " dedi.

"Amerikan Yönetimi bu ticaretle ilişkili kimselere yaptırım uygulamaya başlayacak" diyen Cohen, IŞİD’in petrol satışlarından günde 1 milyon dolar kazandığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# ırak # türkiye # petrol # washington # ışid # david cohen # isis # isil