TSK neyi gizliyor?

Genelkurmay Başkanlığı, mahkemeye gönderdiği ve Ergenekon kararlarına dayanak yapılan sözde şema için kaynak gösteremedi. Karargahtan yapılan açıklamada şemanın kim tarafından hazırlandığı ve karargaha nasıl ulaştığı tespit edilemediği belirtildi. Ulusal Kanal'a konuşan eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin; "karargahta kayıtsız evrak olamaz" dedi.

TSK neyi gizliyor?

Genelkurmay Başkanlığı, Danıştay Cinayetini Ergenekon davasına bağlayan şemasının karargahtaki dosyalar arasına nasıl girdiğini açıklayamadı.

Ergenekon mahkemesine gönderilen evraklar arasında çıkan ve tertipte hedef alınan isimleri Danıştay cinayeti ile ilgili gösteren şemanın kim tarafından hazırlandığı ve karargaha nasıl girdiği tespit edilemedi. Genelkurmay Adli Müşavirliği konunun tespiti için başvuru yapan avukatlara, yürütülen idari tahkikattan sonuç alınamadığını bildirdi.

“Arşiv araştırmasında söz konusu belge ile ilgili bir kayda rastlanmamıştır. Şemanın Genelkurmay Başkanlığı'nda hazırlanıp hazırlanmadığı, hazırlanmış ise hangi bilgi, belge ve delillere istinaden hazırlandığı, hazırlanmadı ise hangi kişi veya kurum tarafından Genelkurmay Başkanlığı'na verildiği tespit edilememiştir”

Karargahtan yapılan açıklamayı Ulusal Kanal'a değerlendiren eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin karargahta kayıt dışı evrak bulunamayacağını vurguladı.

“Genelkurmay karargahında kayıt dışı bir evrak bulunamaz. Elden teslim alınan notlar bile kayıt altına alınır. Bu tür evraklar komuta kademesine bilgi notları ile arz edilir. Komutana arz edildi ise mutlaka bilgi notunun olması gerekir. Kayıtlarda izine rastlanılmayan bu şema birileri tarafından, sonradan oraya koyulmuş da olabilir”

Genelkurmay, idari tahkikattan sonuç alınamadığını belirtirken, süreç içerisinde emekli olan personelden ifade alınamadığını vurguladı. Askeri savcılığın herkesin ifadesini alma yetkisi olduğunu hatırlatan Eski İstihbarat Başkanı Pekin, "sonuç alınmak isteniyorsa savcılık soruşturması başlatılabilir" dedi.

Emekli Korgeneral Pekin, bu şemanın karargahta hazırlanmasının mükün olmadığını vurguladı ve MİT belgeleri ile de örtüşmediğini söyledi. Pekin, "söz konusu belgenin Danıştay cinayetinin hemen ardından emniyette hazırlanan ve Alparslan Aslan'a sorulan şema olduğunu tahmin ediyorum" ifadelerini kullandı.

Söz konusu belge "Genelkurmay'ın hazırladığı Ergenekon şeması" başlığı ile savcılık mütalaasına girmiş ve Ergenekon kararlarına dayanak olmuştu.

ulusalkanal.com.tr

# ergenekon # tsk # genelkurmay başkanlığı # ismail hakkı pekin