Halep'te bombalı saldırı: 6 ölü, 32 yaralı

Suriye'nin Halep kentinde bombalı saldırı gerçekleşti. Suriye devlet televizyonuna göre saldırıda en az 6 kişi öldü, 32 kişi de yaralandı.

Halep'te bombalı saldırı: 6 ölü, 32 yaralı

Suriye'nin Halep kentinde bombalı saldırı düzenlendi.

Patlama Halep'in Raşidin bölgesindeki tahliye işlemi sürerken yaşandı.

Saldırının Eski Halep'in batısındaki Salah-al-Din bölgesinde yaşandığını duyuran Suriye devlet televizyonuna göre olayda en az 6 kişi öldü, 32 kişi de yaralandı.

Patlamanın olduğu bölge, Suriye ordusu tarafından geri alınmadan önce muhaliflerin son mevzilerinden biriydi.

Halep'in Raşidin bölgesindeki Fua ve Kefraya kasabalarından otobüslerle tahliye edilen Suriyelilere 15 Nisan'da intihar saldırısı düzenlenmiş, olayda 60'ı çocuk 126 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu arada İdlip'de hâlâ kim tarafından yapıldığı anlaşılamayan kimyasal saldırıyla ilgili Rusya'dan yeni bir açıklama geldi.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'da konuşan Başbakan Dmitriy Medvedev, kimyasal saldırının, ABD’nin çıkarına hizmet eden planlı bir provokasyon olduğunu belirtti. Medvedev "Bölgede kimyasal silah deposu mu bulunduğu yoksa her şeyin uydurma mı olduğu yetkili bir komisyon tarafından açığa kavuşturulmalı" dedi.

ABD'nin Şayrat hava üssü saldırısının IŞİD'in elini güçlendirdiğine de dikkat çeken Medvedev, Washington'un terörle değil Suriye hükümetiyle mücadele ettiğini vurguladı.

"Şiddet olaylarının artması halinde, Suriye devletinin yıkılabileceğini, teröristlerin de kısmi bir zafer elde edebileceğini" kaydeden Medvedev "ABD'liler beğensin veya beğenmesin Şam'da meşru bir siyasi iktidar var. Bu nedenle yapılan her şeyi değerlendireceğiz." ifadelerini de kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# suriye # terör saldırısı # Halep