ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ve Trump'ın kişisel danışmanı görevden alındı

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Donald Trump tarafından görevden alındı. Açıklanmayan bir güvenlik sorunu nedeniyle Trump'ın kişisel danışmanı John McEntee de görevinden alındı. Tillerson'ın yerine CIA Direktörü Mike Pompeo getirilecek.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ve Trump'ın kişisel danışmanı görevden alındı

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı görevden alarak yerine ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Mike Pompeo'yu getireceğini açıkladı.

ABD Başkanı, Pompeo'dan boşalan CIA başkanlığına da teşkilatın başkan yardımcılığını yürüten Gina Haspel'in getirileceğini, Haspel'in bu göreve atanan ilk kadın olacağını açıklandı.

Daha sonra ABD Başkanı Donald Trump da, Twitter hesabında haberi doğruladı:

"CIA Direktörü Mike Pompeo, yeni Dışişleri Bakanımız olacak. Fantastik bir iş çıkaracak! Rex Tillerson'a hizmetleri için teşekkürler! Gina Haspel yeni CIA Direktörü olacak, bu konuma seçilmiş ilk kadın olacak. Hepsine tebrikler!"

TRUMP, KİŞİSEL DANIŞMANINI DA KOVDU

ABD merkezli Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un ardından bir görevden alınma haberi daha geldi. Açıklanmayan bir güvenlik sorunu nedeniyle Trump'ın kişisel danışmanı John McEntee görevinden alınırken, eskortlar eşliğinde Beyaz Saray'dan çıkarıldı.

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders, Trump'ın kişisel danışmanı John McEntee'nin görevden alındığı haberini doğrularken, olayla ilgili açıklama yapmadı.

'TILLERSON KARARIN SEBEBİNİ BİLMİYOR'

Nitekim ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Steve Goldstein "Tillerson, Trump'la konuşmadı. Kararın nedenini de bilmiyor ama bu görevi yapma fırsatı verildiği için de minnettar" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un görevinden alınmasının ardından kendisiyle Afrikaseyahatinde olan Müsteşar Goldstein'ın da görevine son verildi.

Goldstein, görevden alınmasının ardından yaptığı açıklamada "Benim için bir onurdu. Hayatımın bundan sonraki kısmında biraz dinleneceğim." değerlendirmesinde bulundu.

ABD basınında yer alan bilgilere göre, Beyaz Saray'dan iki farklı kaynak, Goldstein'in alınmasının sebebinin, Tillerson'un görevden alınmasından sonra yaptığı açıklama olduğunu belirtti.

Goldstein, Tillerson'un görevine son verilmesinin hemen ardından yazılı bir açıklama yaparak "Bakan, Başkan ile bu sabah henüz görüşmedi ve (görevden alınmasının) sebebini bilmiyor." ifadelerini kullanmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Rex Tillerson'u Dışişleri Bakanlığı görevinden alarak yerine ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı Mike Pompeo'yu getireceğini açıklamıştı.

Trump, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, Tillerson'a hizmetlerinden ötürü teşekkür ederek, Pompeo'nun, ABD'nin yeni dışişleri bakanı olacağını duyurmuştu.

ulusal.com.tr

# abd # donald trump # Rex Tillerson