Polonya'da Erasmus öğrencisi Furkan Kocaman öldürüldü! Selçuk Üniversitesi'nden açıklama

Selçuk Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler 2'nci sınıf öğrencisi Furkan Kocaman'ın Polonya'da öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı. Üniversitenin mesajında, "Ebediyeye irtihal eden öğrencimize Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm yakınlarına ve üniversite camiasına baş sağlığı dileriz." denildi

Polonya'da Erasmus öğrencisi Furkan Kocaman öldürüldü! Selçuk Üniversitesi'nden açıklama

Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler 2'nci sınıf öğrencisi Furkan Kocaman, Erasmus Değişim Programı için Polonya'ya gitmişti.

Kocaman, Polonya'da bir alışveriş merkezinde uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

Selçuk Üniversitesi, öğrencisi Kocaman için bir taziye mesajı yayınladı.

Üniversitenin mesajında, "Ebediyeye irtihal eden öğrencimize Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm yakınlarına ve üniversite camiasına baş sağlığı dileriz." denildi.

T.C. Varşova Büyükelçiliğinden Açıklama

"Konya Selçuk Üniversitesi öğrencisi Furkan Kocaman’ın Erasmus eğitimi nedeniyle bulunduğu Polonya’nın Wroclaw şehrinde bir alışveriş merkezinin yiyecek-içecek bölümünde 9 Mart 2019 akşamı uğradığı saldırı sonunda hayatını kaybettiği büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir.

Bu son derece müessif olay nedeniyle, başta hayatını kaybeden gencimizin ailesi olmak üzere tüm vatandaşlarımıza başsağlığı diliyoruz.

Olayın Büyükelçiliğimize intikal ettirildiği 10 Mart Pazar sabahından itibaren Dışişleri Bakanlığı üst yönetimi ve ilgili birimleri, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve Konya Selçuk Üniversitesi yönetimiyle de istişare halinde ilgili Polonya makamlarıyla temasa geçilmiştir. Polonya polis makamlarıyla yakından işbirliği sürdürülmektedir. Hayatını kaybeden gencimizin ailesine de bilgi verilmiştir.

Saldırıyı bıçakla gerçekleştirdiği anlaşılan fail yakalanmıştır. Saldırganın Türk vatandaşı olduğu belirtilmekle beraber bu husus henüz resmen teyit edilmemiştir. Halen yasal kurallar gereği soruşturmanın bu aşamasında polis makamlarınca resmi bilgi verilmemektedir.

Merhum Furkan Kocaman’ın cenazesinin nakli hususunda savcılık prosedürlerinin tamamlanmasını takiben ailesinin isteği çerçevesinde gereği yapılacaktır.

Konu hakkında gelişmeler duyurulacak olup, yaşanan bu acı olayın bir an evvel aydınlatılmasını ve failin cezalandırılmasını beklemekteyiz."

ulusal.com.tr

# Polonya # selçuk üniversitesi # erasmus # furkan kocaman