Putin ile Ukrayna krizini görüştü: Yüzlerdeki soğukluk dikkat çekti

Putin ile Ukrayna krizini görüştü: Yüzlerdeki soğukluk dikkat çekti

Ukrayna krizi nedeniyle savaşın eşiğine gelen Moskova ile Kiev arasında çözüme ilişkin küçük bir umut belirdi. Normandiya Çıkarması’nın yıldönümü kutlamaları için Fransa’da bulunan Ukrayna’nın yeni Cumhurbaşkanı Poroşenko ile Rusya lideri Vladimir Putin bir araya geldi.

Almanya’nın arabulucuk yaptığı görüşmede ilk kez bir araya gelen iki liderin yüzündeki soğukluk dikkatlerden kaçmadı.

Basın mensuplarının karşına geçen Putin, “Oturduk ve yaklaşık 15 dakika konuştuk. Detaylıca yapılan bir görüşme değildi. Ama yine de şu anki olaylara kabaca değindik ve iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğini artırma konusunu ele aldık. Poroşenko’yu yeni görevinden dolayı kutluyorum. Doğal olarak ülkenin doğusunda şiddetin durmasını istiyor. Böyle bir planı da var. Planın detaylarını ise bana değil ona sorarsanız daha iyi olur.” şeklinde konuştu.

Putin, ABD Başkanı Barack Obama ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Obama’nın Putin’e Ukrayna’daki seçim sonuçlarını tanımasını ve Rusya yanlısı ayrılıkçı gruplara silah desteğini kesmesi istedi.

Fransa’daki Normandiya Çıkarması’nın 70. yıldönümü etkinlikleri için bir araya gelen liderler kutlamaların ardından Benoville şatosunda akşam yemeğinde buluştu.

# fransa # Obama # Putin # Merkel # Ukrayna # Poroshenko