ABD'nin hedefi Avrasya güçleri

ABD, Almanya'dan çekeceği askerleri Doğu Avrupa'ya konuşlandıracak. Pentagon sözcüsü Esper, ABD'nin Rusya ve Çin ile büyük güç rekabetine girdiğini söyledi. Esper, müttefikler ile ilişkilerde yenilik yapacaklarını belirtti.

ABD'nin hedefi Avrasya güçleri

ABD askerleri, Doğu Avrupa'ya konuşlandırılacak. Hedefte ise Avrasya güçleri var.

Açıklamayı ABD Savunma Bakanı Mark Esper yaptı. Ülkesinin Almanya'dan çekeceği kuvvetlere değindi. Bu birliklerin, başta Polonya olmak üzere birkaç Doğu Avrupa ülkesine konuşlandıracaklarını söyledi.

Washington merkezli Atlantik Konseyinde konuştu Esper. Hedefinde Avrasya güçleri de vardı. ABD'nin Rusya ve Çin ile büyük güç rekabetine girerken ortak ve müttefikleri ile ilişkilerde yenilik yaptığına dikkati çekti.

Rusya'nın saldırgan olduğunu iddia eden Pentagon sözcüsü, Avrupa'daki ortaklarla birçok yeni anlaşma ve inisiyatife imza attıklarını anlattı.

Esper, "Bu iş NATO'nun da ötesine gidiyor. Müttefiklerimizin savunma harcamalarına daha çok yatırım yapmasını ve sorunlar söz konusu olduğunda sevkiyata hazır, kabiliyetli ve istekli olmalarını bekliyoruz." dedi.

Polonya, Romanya, Bulgaristan, Estonya, Letonya ve Litvanya ile birçok görüşme ve anlaşma yaptıklarını belirten Esper, "Şu anda 2. Süvari Alayını, daimi olacak şekilde, bu ülkelerden bazılarına konuşlandırma fırsatı bulduk." ifadesini kullandı.

ABD'nin, özellikle Pasifik bölgesine odaklandığını ve Çin'i sınırlamayı hedeflediğini belirten Mark Esper, ülkesinin Hindistan, Avusturalya ve Endonezya ile kritik iş birliklerine imza attığı bilgisini verdi.

ABD'nin, Pasifik bölgesinde, 90 bin civarında askerinin yanı sıra 3 uçak gemisi ve denizaltısı bulunuyor.

ulusal.com.tr

# abd # rusya # çin # almanya # nato # Esper # pentagon