Ünlü şarkıcı Simge Sağın kimdir? Aşk iddiaları doğru mu?

Simge Sağın kimdir? Simge Sağın'ın şarkıları nelerdir? Simge Sağın kaç yaşındadır?

Ünlü şarkıcı Simge Sağın kimdir? Aşk iddiaları doğru mu?

8 Ağustos 1981 yılında İstanbul, Şişli'de dünyaya geldi. Babası müzisyen olduğu için müziğin içinde büyüdü. 12 yaşında gitar çalmaya daha sonra ise kendi bestelerini yapmaya başladı. Liseden sonra müzik eğitimi almak isteyen Sağın babasının da desteğiyle üniversitede hobisini işe dönüştürdü.

Üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı'nda Ses Eğitimi bölümünde aldı. Üniversite sonrasında ilk profesyonel deneyimini Zeynep Dizdar orkestrasında aldı. Daha sonra Gülşen, Yaşar ve Serdar Ortaç'ın vokalistliğini yaptı. Pek çok jenerik ve dizi müziği seslendirmiştir.

2011 yılında ilk albümünü çıkardı. Erdem Kınay prodüktörlüğünde çıkan 'Yeni Çıktı' albümü çok dinlenenler arasına girdi.

2014 yılında 'Bip Bip' adlı ikinci albümünü çıkardı. Albümün adı olan 'Bip Bip' şarkısı YouTube'da 53 milyon izlendi.

Simge Sağın'ın yıldızı ise 2015 yılında Dans Mon Quartier'in Türkçe cover hali olan 'Miş Miş' adlı ilk teklisi ile parladı. Türkiye Resmi Listelerinde 1 numaraya yükseldi.

2016 yılında ise 'Yankı' adlı ikinci teklisini çıkardı. Daha sonra çıkardığı 'Ben Bazen' ve 'Öpücem' şarkılarıyla dinlenenler listesinde üst sıralara yerleşti.

2018 yılında 4 yıllık sevgilisi aranjör Ozan Bayraşa ile ayrılan Sağın'ın adı şimdilerde ünlü YouTuber Danla Bilic'in eski sevgilisi Tatlıcı Berat Demir ile anılıyor fakat bu haberlere ikiliden onay gelmedi.

ulusal.com.tr

# Simge Sağın # Danla Bilic