“Gazze ve bütün bölge başka bir savaş daha kaldıramaz!“

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Ortadoğu’ya yayılabilecek, derinleşen İsrail-Filistin gerilimi ile ilgili, taraflara ateşkes çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, BM Güvenlik Konseyi’nin acil toplantısında konuştu, İsrail'in Gazze'ye yönelik planladığı kara harekatıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Taraflara ateşkes çağrısı yapan Ban Ki Muun, Hamas’ın İsrail’e havan topları ve roket atmayı durdurmasını istedi. Bu koşulda İsrail'in planladığı kara operasyonunun önüne geçilebileceğini belirtti.

BM Genel Sekrteteri, İsrail operasyonları sırasında 88 Filistinli'nin öldürüldüğünü, 339 kişinin yaralandığını, 900 kişinin evsiz kaldığını açıkladı.

Hamas’ın İsrail topraklarına roket fırlatmasını kınayan Ban, İsrail’e de "aşırı güç kullanımının ve sivillerin hayatının tehlikeye atılmasının kabul edilemez" sözleriyle mesaj verdi.

Ban Ki Muun, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile yaptığı telefon görüşmelerinde iki lideri itidal göstermeye ve gerginliğin artmasının risklerini tartmaya çağırdığını dile getirdi. Ban, "Gazze ve bütün bölge başka bir savaş daha kaldıramaz" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# israil # filistin # ortadoğu # Birleşmiş milletler