ABD, PKK/YPG'ye silah desteğine devam ediyor: 48 araç, 250 asker

Amerika, Türkiye'nin tepkilerine rağmen terör örgütü PKK/YPG'ye araç ve asker desteği vermeye devam ediyor. 48 askeri araç ve 250 askerden oluşan konvoyun, terör örgütü PYD'nin kontrolündeki Haseke'nin doğusundaki Malikiye'ye ulaştığı açıklandı.

ABD, PKK/YPG'ye silah desteğine devam ediyor: 48 araç, 250 asker

Amerika, Suriye'nin kuzeydoğusunda terör örgütü PKK/YPG kontrolündeki bölgeye 48 araç ve 250 askerden oluşan yeni bir destek konvoyu sevk etti.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitelerinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Semalka sınır kapısından Irak'tan Suriye'ye geçen ABD konvoyunun, Haseke'nin doğusundaki Malikiye'ye ulaştığı belirtildi.

Açıklamada, konvoyda 48 askeri araç ile 250 askerin olduğu ifade edildi. Amerika, Türkiye'nin Karaçok bölgesindeki terör hedeflerini vurmasının hemen ardından örgüte 22 TIR silah, mühimmat ve araç desteği vermişti.

Türkiye, terör örgütü PKK/PYD'yi vurdukça Amerika da terör örgütüne desteği artırıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin başarılı Sincar ve Karaçok harekatlarının ardından da Amerikan zırhlı araçları Türkiye sınırına konuşlandırmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# abd # pkk # YPG # silah # terör # asker # araç # haseke