Makedonya'nın engeli kalmadı

Avrupa Birliği, aday ülkeler Makedonya ve Arnavutluk'la katılım müzakerelerine 2019 Haziran'da başlama kararı aldığını duyurdu. Karar Makedonya'nın isminin "Kuzey Makedonya olarak değiştirilmesinden sonra geldi.

Avrupa Birliği, Makedonya ve Arnavutluk'la katılım müzakerelerini başlatacak.

Avrupa Birliği, aday ülkeler Makedonya ve Arnavutluk'la katılım müzakerelerine 2019 Haziran'da başlama kararı aldığını duyurdu.

AB Genel İşler Konseyi Lüksemburg'ta toplandı. Aralarında Türkiye, Makedonya ve Arnavutluk'un da bulunduğu altı ülkenin AB'ye üyelik sürecindeki ilerleme durumunu değerlendiren bir sonuç bildirgesi yayımladı.

Bildirgede, AB Konseyi'nin Makedonya ve Arnavutluk'un kaydettiği ilerlemeden memnun olduğu belirtildi. "Konsey, Makedonya ve Arnavutluk'la Haziran 2019'da katılım müzakerelerine başlama kararı almıştır." ifadesi yer aldı.

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, nisan ayında müzakerelerin başlatılması için AB Konseyi'ne tavsiyede bulunmuştu.

İsim sorunu nedeniyle Makedonya'nın AB ile katılım müzakerelerinin başlatılması Yunanistan tarafından veto ediliyordu. Makedonya'nın isminin " Kuzey Makedonya" olarak değiştirilmesiyle ülkenin katılım müzakerelerine başlamasına yönelik engel ortadan kaldırmış oldu.

ulusal.com.tr

# avrupa birliği # ab # MAKEDONYA