Washington Post ABD'nin stratejisini yazdı

Washington Post, Amerika'nın terör örgütü PYD/YPG’ye silah sevkiyatını bitirerek Türkiye’nin rahatsızlığını sonlandırmayı planladığını yazdı. Gazeteye göre asıl amaç İran ve Rusya ile yakınlaşan Türkiye'nin desteğini kazanmak

Washington Post ABD'nin stratejisini yazdı

Amerikan Washington Post gazetesi Amerika'nın Suriye stratejisini yazdı. Gazeteye göre "Trump Türkiye'nin desteğini istiyor"

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasındaki telefon görüşmesi Amerikan basınının da gündeminde.

Büyük yankı bulan görüşmede Ankara, Trump'ın terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu PYD/YPG'ye silah sevkıyatına son vereceğini açıklamış, Beyaz Saray daha sonra bunu teyit etmişti. Washington Post gazetesi işte bu görüşmenin perde arkasını yazdı.

Gazete, son hamlenin IŞİD'in yenildiği Suriye'de Rusya ve İran'ın artan etkisine karşı koymayı hedefleyen yeni bir yönelime işaret ettiğini ifade etti.

Washington Post'a göre silah sevkiyatının kesileceği açıklaması Amerika ile Türkiye arasındaki önemli bir gerilim kaynağını ortadan kaldıracak. Böylece Rusya-İran-Türkiye ittifakında Trump yönetimi Ankara'nın desteğini arkasına alacak.

ulusal.com.tr

# abd # türkiye # rusya # iran # washington post