Erdoğan Diyarbakır'da

Başabakan Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da. Erdoğan, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani ile bir araya gelecek. Buluşma öncesi, Erdoğan, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Erdoğan Diyarbakır'da

Başbakan Tayyip Erdoğan özel uçak "ANA" ile saat 11.30'da Diyarbakır'a gitti. Erdoğan'ı, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, BDP milletvekilleri Sırrı Sakık, Altan Tan, Esat Canan ile İl Emniyet Müdürü Recep Güven karşıladı.

Erdoğan ilk olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay ve Bekir Bozdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu eşlik ediyor.

Başbakan'ın davetlisi olarak Diyarbakır'a gelen Irak Bölgesel Kürt Yönetimi lideri Mesud Barzani sabahın erken saatlerinde sanatçı Şivan Perwer ile Habur Sınır Kapısı'ndan giriş yaptı. Barzani ve Perver Kürtçe "Yaşasın Başkan Barzani", "Evine hoşgeldin" yazılı pankartlar ve Barzani'nin babası Mustafa Barzani'ye ait fotoğraflarla karşılandı.

Barzani'yi kalacağı otelin girişinde ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana karşıladı. Yöresel kıyafet giyinen Zana, Barzani ile kucaklaştı.

ulusalkanal.com.tr

# diyarbakır # erdoğan # barzani # habur # Perver