Independent: Türkiye düşmanları bölünmenin farkında

Referandum sonrası Batı Türkiye'ye karşı tutumunun dozunu arttırdı. Amerika'nın önde gelen gazetelerinden New York Times, NATO'yu Türkiye'deki tartışmalara müdahil olmaya çağırdı. Gazete, Türkiye'deki sokak eylemlerin de NATO tarafından desteklenmesi gerektiğini yazdı. İngiliz Independent gazetesi de "Türkiye'nin düşmanları Türkiye'deki bölünmenin farkında" yorumuna yer verdi.

Amerika merkezli yayın yapan New York Times gazewtesi, NATO'yu Türkiye'deki tartışmalara müdahil olmaya çağırdı.

"NATO TÜRKİYE'DEKİ EYLEMLERE CESARET VERMELİ"

Gazete referandum hakkında "Türkiye'de demokrasi kaybetti" başlıklı başyazı yayımladı. Yazıda "NATO ülkeleri, Erdoğan'ın otokratik eğilimlerini kontrol altına almak için ellerinden gelen her şeyi yaparken, Türkiye'de demokrasi savunucularına da cesaret vermelidir" ifadeleri yer aldı.

"TEHLİKE DIŞARIDAN GELECEK"! INDEPENDENT: TÜRKİYE DÜŞMANLARI BÖLÜNMENİN FARKINDA​

"Türkiye'nin düşmanları Türkiye'deki bölünmeleri istismar etmenin kolaylığının farkında." Bu yorum da İngiliz Independent gazetesinde yayımlandı. Gazetenin tecrübeli Orta Doğu muhabiri Patrick Cockburn, Türkiye'nin "derin bölünmeler" yaşadığına işaret etti, "bu nedenle Türkiye'nin 'potansiyel düşmanlarının avı' haline geleceğini" belirtti.

Referanduma yapılan itirazlara, mühürsüz oy pusulası ve zarflara ve belediyelerine kayyum atanan bölgelerde AKP lehine artan oylara dikkat çeken Cockburn, "Türkiye'de demokrasi bitti" yorumunu yaptı.

Cockburn yazısında, Erdoğan'n ülkede istikrarı sağlamak için otoriter liderlik uygulayacağını ancak gerçek tehlikenin dışarıdan geleceğini yazdı.

SONER: AMAÇLARI YÜZDE 48'İ PKK VE FETÖ'DE BİRLEŞTİRMEK

Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Üyesi Yunus Soner'e göre 16 Nisan öncesi de sonrası da Batı'nın Türkiye'ye tutumunu değişmedi. Batı'nın terör örgütleri PKK ve FETÖ ile mücadeleyi baltalamaya çalıştığını söylen Soner, başkanlıkla kurulan tuzağa dikkat çekti.

HABER: OĞUZ POLATBİLEK - KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # erdoğan # Independent