Cenevre görüşmeleri bitti

Cenevre'nin Mont Pelerin kasabasında iki taraftan ve garantör ülkelerden diplomatların katılımıyla gerçekleştirilen Kıbrıs barış görüşmeleri sona erdi. Güney Kıbrıs Rum Kesimi Lideri Nikos Anastasiadis ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Mustafa Akıncı'ya görüşmelerin sonuçları ile ilgili brifing verildi.

Cenevre görüşmeleri bitti

Cenevre'de gerçekleştirilen Kıbrıs barış görüşmelerinin ardından her iki tarafın müzakerecileri kendi liderlerine görüşmelerin sonuçları hakkında bilgi verdi.

Kıbrıs Rum Kesimi müzakerecisi Andreas Mavroyannis, Nikos Anastasiadis'e, KKTC'nin müzakerecisi Özdil Nami ise Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya bilgi verdi.

Anastasiadis, Kıbrıs Konferansı'nın devamı için gerekli ön şartların sağlanıp sağlanmadığına dair sorulara "Bunu inceleyeceğiz" yanıtını verdi.

Anastasiadis, tüm ihtimallerin BM ile de görüşüleceğini, Akıncı ile 26 Ocak'ta bir görüşme gerçekleştireceklerini de ekledi.

Görüşmede Cumhurbaşkanı Akıncı ile Anastasiadis'in 5’li Kıbrıs Konferansının siyasi düzeydeki ikinci oturumunda “Güvenlik ve Garantiler”in 2017 koşullarına uyumlu hale getirilmesini görüşmesi bekleniyor.

Ayrıca diğer 5 temel başlıkta askıda bekleyen konular hakkında müzakere metodunun görüşüleceği de belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

# Mustafa Akıncı # nikos anastasiadis # Cenevre # mont pelerin