ÖSYM'den adaylara kritik uyarı!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi, üniversite adaylarına önemli bir uyarıda bulundu. ÖSYM'den yapılan açıklamada, üniversite tercih süresinin 17 Temmuz'da sona ereceği belirtildi, süre uzatmasına gidilmeyeceği uyarısı yapıldı.

ÖSYM'den adaylara kritik uyarı!

Üniversite adaylarına Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden tarih uyarısı geldi.

ÖSYM'den yapılan yazılı açıklamada, üniversite tercih süresinin 7 Temmuz'da başladığı hatırlatıldı. Açıklamada tercih işlemlerinin 17 Temmuz Perşembe günü saat 23.59'da sona ereceği, adaylara ek süre verilmeyeceği belirtildi.

Peki ÖSYS Tercih işlemi nasıl yapılacak? Adaylar, kılavuzda yer alan kurallar doğrultusunda, ÖSYM'nin internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak tercihlerini kendileri yapacaklar.

Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri de geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak.

Adayların tercihlerinin ÖSYM'ye ulaştığından emin olmaları için işlem sonrasında bilgisayar ekranında "2014-ÖSYS Tercihleriniz başarı ile ÖSYM'ye bildirilmiştir" ifadesini görmeleri gerekiyor.

Tercih işlemini tamamladıktan sonra değişiklik yapmak isteyenler, 17 Temmuz akşamına kadar ÖSYM'nin internet adresinden değişiklik yapabilecekler.

Adaylar, yerleştirildikleri üniversitelere kayıtlarını 1 - 5 Eylül tarihleri arasında yaptıracaklar.

ulusalkanal.com.tr

# ösym # üniversite # kritik uyarı # adaylar # tercih işlemleri