AKP'li vekillerden Rubin’in Bilal Erdoğan paylaşımlarına yanıt

Aydınlık gazetesi'nden Irmak Mete, ABD’nin psikolojik savaş elemanı Michael Rubin’in, Bilal Erdoğan’ın ABD’ye gitmesi halinde tutuklanacağını ima ettiği twitter paylaşımlarını AKP milletvekillerine sordu.

AKP'li vekillerden Rubin’in Bilal Erdoğan paylaşımlarına yanıt

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, paylaşımların Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a ve Türkiye’ye yönelik psikolojik savaşın bir parçası olduğunu söyledi. Ankara milletvekili Aydın Ünal da, Rubin’in FETÖ’nün akıl hocası olduğunu ve örgüte moral pompalamaya çalıştığını belirtti.

Vekillerin açıklamaları şöyle:

RAHATSIZ EDİYOR

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AKP Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya: Cumhurbaşkanımıza ve Türkiye’ye yö- nelik bir psikolojik savaşın parçası olarak okumak gerekir. İçeriğini bilmemekle birlikte, isnada ve psikolojik savaşa yönelik bir paylaşım olarak görüyorum.

TAMAMEN SAÇMALIK

AKP Ankara milletvekili Aydın Ünal:Tamamen saçmalıyor. Elinde hiçbir gücü yok. Fetullahçıların Amerika’daki en büyük destekçileri bunlar. Örgüt tabanına moral pompalamaya çalışıyorlar. Hiçbir aslı astarı yok söylediklerinin sadece gülüp geçiyoruz bunlara. Fetullahçıların taktiği şu, tabanlarına böyle 6 ayda bir moral veriyorlar. Fetullahçıların akıl hocası olan Rubin’in de bu şekilde moral pompalamaya çalıştığını görüyoruz. Ben bunun bir altyapısının, derinliğinin olduğunu düşünmüyorum. Tamamen psikolojik harp ve algı operasyonu bu. Bugüne kadar yazdıklarına baktım. Hiçbirinde ne akıl var ne derinlik var. Sadece algı operasyonu yapıyor. Ciddiye almadığımız bir şahıs. Mesajlarını da ciddiye almıyoruz.

ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ

AKP İstanbul Milletvekili Mehmet Metiner: O nerenin iti oluyor ki biz onu muhatap alalım? Onun dediklerine göre hareket eden ülkeler olursa biz de milletimizin, devletimizin onurunu korumak için elimizden gelen her şeyi yaparız. 16 Nisan’dan sonra da neyi nasıl yapacağımızı herkes görecek. Hangi çevrelerin sözcüsü olursa olsun 16 Nisan’da halkımızın tercihine yeni Türkiye’nin liderliğine asla müdahale edemeyeceklerdir. Kuru gü- rültüye, tehdide pabuç bırakacak halimiz yok. Bu ülkenin bağımsız ve güçlü bir ülke oldu- ğunu herkes görmek zorunda.

ulusalkanal.com.tr

# abd # rubin # bilal erdoğan # michael rubin