Son dakika haberleri! RTÜK'ten Faruk Bildirici kararı! İlhan Taşçı'dan açıklama

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu RTÜK, Üst Kurul üyesi Faruk Bildirici'nin üyeliğini düşürdü. Oy çokluğuyla alınan kararda Bildirici'nin medya hizmet sağlayıcılarına karşı tarafsızlığını yitirdiği belirtildi. Bildirici, hakkında alınan kararın hukuksuz olduğunu savundu.

Son dakika haberleri! RTÜK'ten Faruk Bildirici kararı! İlhan Taşçı'dan açıklama

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu RTÜK, Üst Kurul üyesi Faruk Bildirici'nin üyeliğini sonlandırdı.

Karar, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in başkanlığında yapılan toplantıda oy çokluğuyla alındı. Toplantıda Faruk Bildirici adına savunmayı CHP kontenjanından seçilen bir diğer üye İlhan Taşçı yaptı. Taşçı, Bildirici'nin Meclis'te vekiller tarafından seçildiğini, 6 kişi ile üyelikten çıkartmanın doğru olmadığını söyledi.

Savunmanın ardından yapılan oylamada Taşçı ve HDP'li üye ret, kalan 6 üye ise Bildirici'nin ihracı yönünde görüş bildirdi.

Faruk Bildirici'nin medya hizmet sağlayıcılarına karşı tarafsızlığını yitirdiği, Üst Kurul toplantılarının gizliliğini ihlal ettiği belirtildi. Aynı zamanda yargı kararlarına muhalefet ettiği ve Üst Kurul üye ve çalışanlarını hedef aldığı kaydedildi.

Karar metninde Faruk Bildirici'nin 11 Eylül 2019 tarihinde Meclis'te CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile de basın toplantısı düzenlediğine yer verildi. Bildirici'nin her ne kadar CHP kontenjanından seçilmiş olsa da kanunlara göre siyasi partilerle arasına mesafe koyması gerektiği vurgulandı.

RTÜK'ün bu kararına gazeteci Faruk Bildirici'den tepki geldi. Kararın hukuksuz olduğunu savunan Bildirici, süreci yargıya taşıyacağını açıkladı.

İLHAN TAŞÇI'DAN AÇIKLAMA

RTÜK Üyesi İlhan Taşçı da karar ile ilgili açıklama yaptı.

Taşçı, şunları belirtti:

"RTÜK Üst Kurulu toplantısı şimdi bitti. Sayın Faruk Bildirici'nin üyeliği 2’ye karşı 6 üyenin oyuyla düşürüldü. Bu karar demokrasiye ağır darbe, muhalefete yönelik de tahammülsüzlüğün kanıtıdır. Verilen karar hukuken yok hükmündedir. Bunun hukuki ve siyasi sonuçları olacaktır.

TBMM Genel Kurulunda tüm üyelerin oylarıyla seçilen bir üye, Üst Kurulda 6 üyenin el kaldırmasıyla düşürülüyorsa RTÜK kendisini TBMM’nin ve Milli İradenin üzerinde görüyor demektir. Verilen karar, oy veren milletvekillerinin iradesini, Meclisin tercihini hiçe saymaktır.

RTÜK’teki mücadelemiz dün olduğu gibi yarın da aynı inanç ve kararlılıkla sürecektir. Bizlerin buradaki varlık nedeni, bizleri seçen iradeye yakışır biçimde demokrasiyi, düşünce özgürlüğünü ve insan haklarını sonuna kadar en gür sesle savunmaktır. Savunamaya da devam edeceğiz..."

ulusal.com.tr

# rtük # faruk bildirici # ilhan taşçı