İmralı'ya kamu düzeni

Devletin zirvesinin sürekli ilkbahar vurgusu yaptığı açılım sürecinde yeni bir döneme giriliyor. İmralı ziyaretlerine bundan sonra Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı da katılacak. Böylece MİT dışında bir devlet kurumu daha ilk defa Öcalan ile görüşmelere katılmış olacak.

İmralı'ya kamu düzeni

2015 seçimleri öncesi açılım sürecinde önemli gelişmeler yaşanabilir. Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından da eski siyasi danışmanı Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan gelen açıklamalar, hep aynı tarihi işaret etti; 2015 İlkbaharı… Bu süreçte Başbakan Davutoğlu'ndan ise herhangi bir açıklama gelmedi.

Kandil'den "6-7 Ekim olaylarının benzeri yaşanır, ayaklanırız" tehditleri sürerken İmralı ile yürütülen müzakerelere HDP ve MİT'in dışında yeni bir aktör daha katılacak. O aktör Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı olacak…

İddialara göre, geçtiğimiz günlerde Başbakan Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan arasında sert bir tartışma yaşandı. Başbakanlık binasındaki gerilimin nedeni eksik bilgilendirmeydi. Davutoğlu, açılımla ilgili kendisine bilgi vermediği için Akdoğan'ı eleştirdi. Akdoğan da Davutoğlu'nun yakın çevresini işaret ederek, sızıntı olabilir dedi. Yaşanan gerilimin ardından Davutoğlu ile Akdoğan'ın ekipleri arasındaki ilişki en düşük seviyeye düştü.

Yine iddialara göre Başbakan Davutoğlu başkanlığında bir dizi açılım toplantısı yapıldı. Toplantılarda güvenlik birimlerine 'süreç zarar görür endişesi ile güvenlik adımlarından geri durmayın' talimatı verildi. Toplantılarda önemli bir karar daha alındı. İmralı'ya MİT ve HDP'nin dışında yeni bir heyetin daha gitmesi.

Yeni yılla birlikte hızlandırılacak İmralı görüşmelerine, doğrudan Başbakan Davutoğlu'na bağlı olan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'da katılacak, detayları da Başbakan Davutoğlu'na aktaracak.

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı başındaki isim eski MİT Müsteşar Yardımcısı Muhammet Dervişoğlu. Eski Mit'çi daha önce İmralı'ya giderek Öcalan ile defalarca görüşen bir isim.

Kamu Düzeni Müsteşarlığına alanında uzman çok sayıda personel de alınacak. İlk etapta 150 kişinin istihdam edileceği kurumun kadrosu kısa sürede 500'e çıkarılacak.

ulusalkanal.com.tr

# MİT # öcalan # İmralı # kamu düzeni