SON DAKİKA HABERLERİ! Muharrem ayı aşure günü orucu! Aşure Günü ne zaman? 9 Eylül 2019 Pazartesi aşure günü neler yapılır?

2019 yılı Muharrem ayı aşure günü orucu hakkında vatandaşlar, sosyal medyada bugüne dair araştırmalar yapılıyor. Aşure gününün ne zaman olduğunu sorgulayan yurttaşlar, Muharrem ayı aşure günü orucu ile ilgili son bilgileri de merakla sorguluyor. Hz. Peygamber, aşure orucu hakkında "Arefe günü tutulan orucun bir sene önce ve bir sonraki günahlara kefaret olacağını Allah’tan ümit ediyorum. Aşure günü orucunun da bir sene önceki günahlara kefaret olacağını Allah’tan ümit ediyorum" dediği belirtildi. Peki Muharrem ayı aşure günü orucu! Aşure Günü ne zaman? 9 Eylül 2019 Pazartesi aşure günü neler yapılır?

SON DAKİKA HABERLERİ! Muharrem ayı aşure günü orucu! Aşure Günü ne zaman? 9 Eylül 2019 Pazartesi aşure günü neler yapılır?

Muharrem ayı aşure günü orucu! Aşure Günü ne zaman? 9 Eylül 2019 Pazartesi aşure günü neler yapılır?

Ebu Katade anlatıyor: Hz. Peygamber şöyle buyurdu:

“... Arefe günü tutulan orucun bir sene önce ve bir sonraki günahlara kefaret olacağını Allah’tan ümit ediyorum. Aşure günü orucunun da bir sene önceki günahlara kefaret olacağını Allah’tan ümit ediyorum.”(Müslim, Sıyam, 196)

Abdullah b. Abbas anlatıyor:

Hz. Peygamber (asm) Aşure günü oruç tutup ve insanlara da o gün oruç tutmayı emredince, "O gün Yahudi ve Hristiyanlar tarafından büyük bir gün olarak kabul edildiğini" söylediler.

Bunun üzerine Peygamberimiz:

“Gelecek yıl inşallah dokuzuncu günü (de) tutacağız." diye buyurdu. Fakat bir yıl sonraya kavuşmadan vefat etti.

Diğer bir rivayette ise,

“Eğer gelecek yıla ulaşırsam, mutlaka dokuzuncu günü(de) tutacağım." ifadesi yer almaktadır(Müslim, Sıyam, 133-134).

Ahmed b. Hanbe’in İbn Abbas’tan naklettiğine göre, Resulullah (asm) şöyle buyurdu:

“Aşure günü orucunu tutun, fakat -Aşure gününden bir gün önce veya bir gün sonra da (9-10. veya 10-11. günü) oruç tutmak suretiyle- Yahudilere muhalefet edin.”(bk. İbn Hacer, 4/245).

# Muharrem Ayı # asure gunu # Aşure Günü ne zaman # aşure günü neler yapılır