Amiral Soner Polat’tan Russia Today'a önemli açıklamalar

Amiral Soner Polat’tan Russia Today'a önemli açıklamalar

Sitemizin yazarı ve Vatan Partisi Uluslararası Strateji Merkezi USMER İstanbul İl Başkanı, Em. Tümamiral Soner Polat, Pazar günü Rusya’nın dünya çapında ve değişik dillerde yayın yapan Russia Today televizyonuna konuk oldu.

POLAT’TAN RUS HALKINA BAŞSAĞLIĞI DİLEĞİ

“Rus uçağının düşürülmesi, iki ülkeye de zarar veren talihsiz bir vakadır” diyen Polat, hayatını kaybeden Rus pilotunun ailesine ve Rus halkına Türkiye adına başsağlığı diledi. Polat uçağın düşürülmesini 'tarihi bir hata' olarak değerlendirdi.

Rusya’nın ve Türkiye’nin bu durumla yüzleşmesi gerektiğini belirten Polat, iki ülke arasındaki ekonomik, siyasi ve stratejik ilişkilerin önemini vurguladı. Polat Russia Today televizyonunda şu ifadeleri kullandı:

“BATILI GÜÇLER TÜRK-RUS SAVAŞI İSTİYOR”

“Batılı güçler tarih boyunca aynı oyunu tezgahlamak için çalışmıştır. Amaçları, Türkiye ve Rusya’yı birbiriyle savaştırmaktır. Tarihe baktığınız zaman bundan onları karlı çıktığını görürsünüz. Şimdi açık bir tuzakla karşı karşıyayız ve ülkelerimiz bu tuzağa kesinlikle düşmemeli.”

Türkiye’de halkın Rus düşmanlığı beslemediğini, bunu sokaklarda, kahvelerde, okullarda, her yerde gözlemlediğini belirten Polat, “Vatan Partisi olarak biz bu stratejik ilişkiyi tamir etmek için çalışıyoruz” dedi.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # vatan partisi # düşürülen rus uçağı # amiral soner polat # rt