Erdemir'de işçiler grev kararı aldı

Türk Metal Sendikası ile Ereğli Demir ve Çelik fabrikası arasındaki Toplu İş Sözleşmeleri görüşmeleri tıkandı. İşverenin düşük zam teklifine, işçiler grev kararı ile yanıt verdi. Mesai bitiminde aileleri ile bir araya gelen 3 bin işçi, grev kararını fabrikaya astı.

Erdemir'de işçiler grev kararı aldı

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkandığı Erdemir'de işçiler grev kararı aldı... Emekçiler aileleri ile birlikte eylem yaptı.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları ile Türk Metal Sendikası arasında 4 bin 700 işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri tıkandı.

Türk Metal Sendikası, Erdemir yöneticilerinin işçilere düşük zam teklifinde bulunduğu gerekçesiyle toplu sözleşme masasınden kalktı, grev kararı aldı..

Saatlik ücretlerine 3 liralık zam isteyen yaklaşık 3 bin işçi mesai bitiminde aileleri ile bir araya geldi, grev kararını Ereğli Demir ve Çelik Fabrikası'na astı.

İşvereni uyaran Türk Metal Sendikası Ereğili Şube Başkanı Metin Ercan, mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Eyleme işçilerin ailerinin yanı sıra çevre ilçelerin belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları da destek verdi.

Grev kararının asılmasının ardından Erdemir yöneticileri ile Türk Metal Sendikası arasında anlaşma sağlanamadığı takdirde, yaklaşık 3 bin işçi Türkiye'nin en büyük yassı demir üreticisinde üretimi durduracak.

ulusalkanal.com.tr

# erdemir