Gri pasaport skandalında FETÖ ilişkisi

Gri pasaportla Almanya'ya gidip Türkiye'ye dönmeyenler, yolculuk sırasında kendilerine yardımcı olan kişinin Alman polisine söylediklerini anlattı. FETÖ'nün yuvalandığı döneme dikkat çeken kişiler, para ile ülkelere girdiklerini söyledi.

Gri pasaport skandalında FETÖ ilişkisi

Türkiye'nin çeşitli belediyelerinden Avrupa'ya gri pasaportla gidenlerin ülkeye dönmemesine dair tartışmalar devam ediyor. Bu yolla Almanya'ya gidenler Almanpolisini "nasıl atlattıklarını" anlattı.

Sözcü gazetesinin haberine göre, meslek eğitimi için Almanya'ya gitmek istediklerini, ancak vize alamadıklarını söyleyen kişiler, FETÖ'nün yuvalandığı döneme dikkat çekti:

''Bizle ilgilenen kişiyi, Vali Yardımcısı ve bölge dernek başkanı çağırdı. "Bu çocukları başka şekilde gönderebiliriz" demişler. İlk kafile zamanı, FETÖ'nün yuvalandığı dönemdi. Bizden kişi başı 1000-1500 avro pasaport parası aldılar. Üç hafta sonra da gri pasaportlar hazırdı.''

Gri pasaportla gidip Türkiye'ye dönmeyenler, pasaportların hazırlanış sürecini böyle aktardı. Bu kişileri Alman polisine yüksek IQ'lu kişiler olduğu da söylendi:

''Gaziantep Havaalanı'na geldik. Herkeste diplomatik pasaport. Hemen uçağa alındık. Heyecanlıydık. İş garantisi de verilmişti. Frankfurt Havaalanı'na indik. Hiçbirimiz dil bilmiyorduk. Uçağın kapısına iki polis geldi. Birimiz, ikimiz, üçümüz geçince, polisler birbirine baktı. Bize yardımcı olan biri vardı. Ona Alman polisi 'Bu kadar genç diplomat olamaz. Nasıl gri pasaportları var?' diye sordu. O da bizim Türkiye tarafından ödüllendirilen, okullarında birinci ve başarılı, yüksek IQ'lu öğrenciler olduğumuzu söyledi. Ödül olarak, bu pasaportların verildiği anlatıldı. Hepimiz geçtik.''

İçişleri Bakanlığı, gri pasaportla yurt dışına iltica olayları hakkında 6 belediye hakkında soruşturma başlatmıştı. Ayrıca, yerel idareler tarafından kamu personeli olmayanların yurt dışına gönderilmesi geçici olarak durdurulmuştu.

# sözcü # polis # fetö # almanya # içişleri bakanlığı # uçak # Kamu # alman # kamu personeli # iq # gri pasaport # alman polisi