İran'dan Astana açıklaması

Astana zirvesine saatler kala İran'dan önemli açıklamalar geldi. Ulusal Kanal'a konuşan İran Cumhurbaşkanı danışmanı Hüsameddin Aşina, Astana Zirvesini "Bölgesel sorunların çözümünde bölge ülkelerinin birlikte çözüm araması bakımından büyük ve önemli bir tecrübe" olarak değerlendirdi. Aşina, İran'ın, Suriye halkının tercihinden yana olduğunu da söyledi.

İran'dan Astana açıklaması

Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleşecek kritik Suriye zirvesi öncesi İran'dan zirveye ilişkin önemli değerlendirmeler geldi.

Ulusal Kanal'a konuşan İran Cumhurbaşkanı danışmanı Hüsameddin Aşina, Astana'da gerçekleşecek zirveyi için, bölgesel surunların çözümünde büyük ve önemli bir tecrübe olarak değerlendirdi. Aşina, Gerçekleşecek Astana görüşmeleri büyük bir tecrübedir, bölge ülkelerinin birlikte çalışarak bölgesel sorunların çözülmünü araması bakımından yeni ve önemli bir tecrübedir, bu görüşmelerde en önemli konu Suriye halkının beklentileridir" dedi.

Aşina, Astana zirvesi öncesi ülkesinin tavrına vurgu yaparak, bölge ülkelerinin Suriye halkının seçimlerini desteklemesi gerektiğini söyledi. Aşina, "Suriyeliler ülkeleri için kendi seçimlerinin bölge ülkeleri tarafından desteklenmesini istiyor. İran her zaman Suriye halkının tercihlerinden yana oldu, İran, Suriye halkı yerine karar vermek yerine, Suriye halkının aldıkları kararların uygulanması konusunda yardımcı olmaya çalıştı. Çabalarımız Suriye halkının kararlarından yana olacak" ifadesini kullandı

Haber-Kamera: Yakup Aslan

ulusalkanal.com.tr

# iran # astana