Anadolu Efes: 87 - CSKA Moskova: 93

THY Avrupa Ligi'nde mücadele eden temsilcilerimizden Anadolu Efes kendi evinde ağırladığı CSKA Moskova'ya 87-93 yenildi.

Anadolu Efes: 87 - CSKA Moskova: 93

Avrupa Ligi'ne kötü bir başlangıç yapan Efes, CSKA Moskova ile birlikte 3'üncü mağlubiyetini aldı. Son şampiyon CSKA Moskova ise bu sezona da iyi başladı, 3. galibiyetine ulaştı.

Maça 7-0 geriden başladı Anadolu Efes. CSKA Moskova'nın kontrollü ve agresif savunması karşısında istediği oyunla başlayamadı maça. Sahada dikkatsiz ve kotrolü sağlayamayan bir Anadolu Efes vardı.

Maçın ilk saniyelerinde bulduğu 7-0'lık seri ile takımını oyuna ısıtan Rus ekibin şutcusu Nando De Colo, 26 sayıyla maçın en skorer ismiydi. Temsilcimiz Bryce Cotton ve Alen Omic'in sayıları ile toparlansa da ilk çeyrek 26-23 CSKA Moskva'nın üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci çeyreğe de hızlı başlayan rakip takım oldu. Milos Teodosic ve Cory Higgins'in hakim oyunu Anadolu Efes savunmasını aşarak ikinci çeyrekte arayı iyice açtı. Anadolu Efes, rakibinin potasını zorlasada savunmaya takıldı. CSKAMoskova, soyunma odasına 12 sayı üstünlükle gitti. (37-49)

Anadolu Efes, üçüncü çeyreğe iyi başladı. Sahada toparlanmış, daha atak bir şekilde hücuma kalkan, hızlı oyun kuran bir takım vardı. Brayce Cotton ve Bryant Duston sayıları ile aradaki farkı kapatan Anadolu Efes, serbest atışları iyi değerlendiremedi. Rakibi ise Aandolu Efes'in potasındaki serbest atışlarla üstünlüğünü kormayı başardı. Son çeyreğe iki takımda karşılıklı sayılarla girdi. Thomes Hurtel'in üç saylık basketleri ile son çeyreğinde skor dengelendi. Deshuan Thomas'ın 16 sayısı da yetmedi Lacivert beyazlı temsilcimize. 35'inci dakikada 82-82'lik beraberliği yakalasada, CSKA Moskova Teodosic, Colo ve Kurbanov'un sayıları ve serbest atışları ile farkı yeniden açtı, sahadan 93-87 galip ayrıldı.

Maç sonrası iki klubün antonörü kameralar karşısındaydı. Ev sahini Anadolu Efes'in başantrönörü Velimir Perasovic yaptı, son çeyrekte etkili oyanyıp beraberliği yakalamalarına rağmen kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Takımının üst üste yaptığı hataların sonuçta etkili olduğunu belirten Perosovic, "Maçın ikinci kısmı bence çok önemliydi. Rakibimiz çok fazla serbest atış buldu. Biz ise bulamadık. CSKA Moskova gibi bir takımın bu kadar serbest atış bulması, kazanmalarında önemli bir etken oldu" dedi.

Hem Avrupa'da hem de kendi liglerinde iyi bir sezon geçiren CSKA Moskova Başantrenörü Dimitris Itoudis, oyuncularını kutlayarak başladı sözlerinde. İlk yarıdaki baskılı oyunu ikinci yarıda sürdüremediklerini söyleyen Itoudis, "İkinci yarı ise tam tersine çok fazla top kaybı yaparak Anadolu Efes'in sayı bulmasına izin verdik. Maçın sonunda geri dönebilmemiz için çok fazla fırsatımız oldu ve bunu başardık. İyi savunma yaparak Anadolu Efes'in kazanmasına izin vermedik." ifadelerini kullandı.

Hakemler: Luigi Lamonica (İtalya), Miguel Perez Perez (İspanya), Seffi Shemmesh

Anadolu Efes: Granger 7, Cotton 12, Cedi Osman 7, Brown 14, Omic 7, Honeycutt 3, Dunston 9, Heurtel 7, Thomas 16, Doğuş Balbay 5

CSKA Moskova: Jackson 2, De Colo 26, Fridzon 6, Vorontsevich 8, Ayres 10, Teodosic 15, Antonov, Hines 6, Higgins 13, Kurbanov 1, Khryapa 6

Anadolu Sağlık Merkezi ve Anadolu Efes Spor Kulübü’nün meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çekmek için gerçekleştirdiği “Pembe Top Sahada” projesine destek olan Sinem Kobal, Anadolu Efes -CSKA Moskova THY Avrupa Ligi maçının hava atışını yaptı.

DENİZ ÇAĞLAYAN- GÖKHAN ÇELİK

​ulusalkanal.com.tr

# ulusal kanal # euro league # anadolu efes # Gökhan Çelik # cska # Abdi İpekçi # Deniz çağlayan