Stockholm’de Ermenistan protestosu

Azerbaycan dernekleri 24 Nisan’da Stockholm’de bir protesto gösterisi düzenlediler. Stockholm’ün ortasında, Sergels torg’de İsveç Azerbaycan Derneği (SAF) ve Karabağ Kültür Derneği bir fotoğraf sergisi açtılar.

Stockholm’de Ermenistan protestosu

Tülin Uygur / Stockholm

Azerbaycan dernekleri 24 Nisan’da Stockholm’de bir protesto gösterisi düzenlediler. Stockholm’ün ortasında, Sergels torg’de İsveç Azerbaycan Derneği (SAF) ve KarabağKültür Derneği bir fotoğraf sergisi açtılar.

SAF Başkanı Sevda Dadasheva konuşmasında Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çıkarılmadan önce her yeri mayınladığını belirtti. Sevda Dadasheva Ermenistan’ın mayınladığı yerlerin haritası vermeyi reddettiğini ve protestonun bu durumu İsveç halkına anlatmak için düzenlendiğini belirtti. Protesto mitinginde sergilenen fotoğrafların Rıza Karacay tarafından özveriyle hazırladığını belirten Sevda Dadasheva covid-19 salgını nedeniyle var olan yasaklar yüzünden büyük bir gösteri yapamadıklarını sözlerine ekledi.

Sergels torg’de toplanan Azerbaycanlılar “Ermenistan mayınladığı arazilerin haritasını vermelidir” sloganları attılar. SAF başkanı Dadasheva, İsveç parlamentosuna da mayınlanmış araziler konusunda bilgi vereceklerini söyledi. 10 Kasım’da imzalanan anlaşmaya rağmen Ermenistan’ın mayın döşedikleri arazilerin haritasını teslim etmekten kaçtıklarının İsveç parlamenterleri tarafından bilinmesi gerektiğini ve İsveç’in dikkatini bu insanlık dışı tutuma çekmek istediklerini belirtti.

# Azerbaycan # Karabağ # isveç # protesto # sergi # Ermenistan # fotoğraf sergisi # Saf