Rusya Türkiye'den onay aldı, teröristleri vurdu

Türkiye ve Rusya arasındaki askeri işbiliği bir üst seviyeye taşıdı. Rusya İdlib'teki teröristleri vurmadan önce Türkiye'nin onayını aldı. 2 ülke şimdi "müşterek koordinasyon merkezi" üzerinde çalışmalara başladı

Rusya, Türkiye ile koordinasyon halinde İdlib'teki teröristleri vurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Heyet Tahrir el-Şam'ın Rusya'nın Hmeymim üssüne yönelik İHA'larla saldırı planladığının öğrenildiğini duyurdu.

Daha öncede teröristleri vuran Rusya, ilk kez Türkiye'nin onayını aldıktan sonra Heyet Tahrir el-Şam'ın İdlib'teki mühimmat deposuna hava saldırısı düzenledi. Açıklamada "teröristlerin vurulan depoya İHA'lar getirdiği ve saldırının bunlarla yapılacağı planlanıyordu" denildi.

Türkiye ve Rusya arasındaki askeri işbirliği derinleşiyor. Önümüzdeki günlerde 2 ülke arasında ortak koordinasyon merkezinin oluşturulması planlanıyor. Açıklamayı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptı.

Akar, “3-4 Mart'ta yeni bir mutabakat muhtırası imzalandık bu işlerimizi daha belirgin hale getirildi, işlerimizin önü açıldı. Müşterek koordinasyon merkezinden bahseliyor çalışmalarımız onun üzerinde devam ediyor” dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, geçen Cuma İdlib'de Rusya ile ilk devriye faaliyetini tamamlamıştı.

# türkiye # rusya # idlib # ortaklık