CHP'nin adayını destekleyen HDP'den İzmir'de Öcalan posteri

CHP'nin seçim ittifakı yaptığı HDP bir skandala daha imza attı. HDP İzmir seçim bürosuna Öcalan'ın fotoğrafı asıldı. Öcalan'ın yanındaki afişte ise Selahattin Demirtaş'ın yer alması dikkat çekti. HDP İzmir İl Eş Başkanı Kadir Baydur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHP'nin adayı Tunç Soyer'i destekleyeceklerini açıklamıştı. CHP-HDP ortaklığının açıkça yürütüldüğü İzmir'de yaşanan olay CHP tabanının tepkisini çekti

CHP'nin adayını destekleyen HDP'den İzmir'de Öcalan posteri

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için CHPHDP ittifakı tartışılırken bir skandal ortaya çıktı. PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının HDP'nin seçim ofisine asılması dikkat çekti. Terör örgütü PKK/KCK elebaşının fotoğrafını astığı iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı.

HDP, CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak belirlediği Tunç Soyer’i destekleme kararı almıştı. Soyer, HDP'nin mitinginde yaptığı konuşma, Sur'da PKK belediyesine kayyum atanmasını eleştiren sözleri ve FETÖ yayın organlarına baskınları eleştiren mesajlarla gündeme gelmişti.

ÖCALAN'IN POSTERİNİ ASAN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir'in Konak ilçesinde Halkların Demokratik Partisinin (HDP) seçim ofisi olarak kullandığı yere terör örgütü PKK/KCK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterinin asıldığı iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, HDP'nin Kadifekale Semti Kosova Mahallesi'nde açtığı seçim irtibat bürosunun duvarında PKK/KCK terör örgütünün elebaşının fotoğrafının asılı olduğunun ihbar edilmesi üzerine çalışma başlattı.

Operasyon düzenleyen ekipler, seçim bürosunun sorumlusu olduğu iddia edilen kişiyi gözaltına aldı.

Ekiplerin adreste yaptığı aramada, suç unsuru çok sayıda yayın ve afişe el konuldu.

Başlatılan soruşturmanın çok yönlü sürdüğü bildirildi.

# izmir # chp # hdp # öcalan # Tunç Soyer # poster