İzmir'de yüzlerce düzensiz göçmen kurtarıldı

Yunanistan’ın ölüme terk ettiği düzensiz göçmenleri Türkiye kurtarıyor. İzmir açıklarında Yunan unsurlarının Türk karasularına ittiği 224 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından kurtarılarak karaya çıkarıldı.

İzmir'de yüzlerce düzensiz göçmen kurtarıldı

Atina yönetimi, Ege Denizi’ni düzensiz göçmen mezarlığına çevirmek için her türlü saldırganlığı sergiliyor. Göçmenlerin lastik botlarını deliyor, ateş açarak yönlerini değiştiriyor ya da askeri botlarla önleme yaparak göçmenler Türk karasularına itiliyor.

Son olay İzmir açıklarında yaşandı. Türk Sahil Güvenliği, Yunan birliklerinin ittiği 224 düzeniz göçmeni kurtardı.

Kurtarma operasyonları İzmir'in Seferihisar, Menderes ve Dikili ilçelerinde yapıldı.

Seferihisar açıklarında yelkenli bir teknede bir grup düzensiz göçmen olduğu ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik botu yönlendirildi. Ekipler, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına geri itilen lastik bot ve can salındaki 136 düzensiz göçmeni kurtardı. Ayrıca, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 3 şüpheli de yakalandı.

Menderes ilçesi Özdere açıkları ile Dikili ilçesi açıklarında da Yunanistan unsurlarınca geri itilen lastik bottaki 63 düzensiz göçmen kurtarıldı.

Öte yandan, Çeşme ilçesi açıklarında ise Sahil Güvenlik botu tarafından tespit edilen hareketli lastik botta 25 düzensiz göçmen yakalandı.

Düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildi.

# izmir # türkiye # yunanistan # izmir dikili # dikili # düzensiz göçmen # sahil güvenlik komutanlığı # ege denizi # menderes # İzmir düzensiz göçmen # Seferihisar # düzensiz göçmen haberleri # izmir haberleri # Dikili haberleri # İzmir Seferihisar # menderes haberleri # izmir menderes # Özdere