Ermenistan'da istifa gerilimi

Ordunun Hükümeti istifaya çağırdığı Ermenistan’da gerginlik sürüyor. Muhalefet yanlıları Başkent Erivan’da Hükümet konağını bastı. Ermenistan’da meydanlar da hareketli; hem iktidar hem de muhalefet Erivan’da miting düzenledi. Başbakan Paşinyan da güvenlik konseyini topladı.

Ermenistan'da istifa gerilimi

Ermenistan’da ordunun Başbakan Nikol Paşinyan’ı istifa çağırmasının ardından gerilim devam ediyor.

Muhalefet yanlısı bir grup, Başkent Erivan’da hükümet binasını bastı.

Yaklaşık 20 kişilik bir grup, “Paşinyan istifa” sloganları attı. Protesto gösterisi kısa sürede sona ererken göstericiler, arbede yaşanmadan bina dışına çıktı.

Erivan'da hareketlilik gün boyunca sürdü. Hem iktidar hem de muhalefet kesimi, Başkentte mitingler düzenledi.

Ordunun istifaya çağırdığı Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, miting öncesi Güvenlik Konseyini topladı. Toplantıya Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Parlamento Başkanı Ararat Mirzoyan ile Altyapı ve Sanayi Bakanları katıldı.

Toplantıda, Karabağ-Azerbaycan temas hattındaki operasyonel durum ve Ermenistan Ordusunun ileriye dönük eylemlerinin görüşüldüğü açıklandı.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan’ın son günlerde, 10 Kasım anlaşmasını ihlal ederek, Karabağ’a yeniden asker konuşlandırmaya başladığını duyurmuştu.

Öte yandan, Avrupa Birliği ile Ermenistan arasında iş birliğini artırmayı öngören Kapsamlı ve Geliştirilmiş Ortaklık Anlaşması yürürlüğe girdi. Birliğin Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, anlaşmayı Ermenistan ile ilişkilerde bir dönüm noktası olarak niteledi.

Anlaşmanın, Ermenistan’ın ciddi zorluklarla yüzleştiği bir dönemde yürürlüğe girdiğine dikkat çeken Borell, "Bu durum Ermenistan’ın daha geniş bir reform gündemine olan bağlılığını gösteren güçlü bir işarettir." dedi.

# Karabağ # istifa # avrupa birliği # ab # hükümet istifa # dışişleri bakanlığı # muhalefet # Ermenistan # iktidar # erivan # Josep Borrell # Reform # Nikol Paşinyan # gerilim # Ermenistan ordu # Ermenistan Erivan # hükümet binasına baskın # Başbakan Nikol Paşinyan # Ermenistan Nikol Paşinyan # güvenlik konseyi # Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan # Armen Sarkisyan # sarkisyan # Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı # Ermenistan ordusu