FETÖ operasyonuna 'gözdağı' karalaması

Yargının FETÖ’nün avukat yapılanmasına yönelik soruşturması PKK’nın siyasi uzantısı HDP ve bazı baroları rahatsız etti. HDP'den yapılan açıklamada "Avukatlara yönelik saldırı toplumun adalet arayışına saldırıdır" ifadeleri kullanıldı. DHKP-C’li Ebru Timtik’e sahip çıkan İstanbul Barosu da FETÖ’den şüpheli avukatlara kol kanat gerdi, gözaltıların gözdağı olduğunu iddia etti. Ankara Barosu ise zanlıların serbest bırakılmasını istedi.

FETÖ operasyonuna 'gözdağı' karalaması

Terör örgütü mensuplarını savunan, Mehmetçiğin operasyonlarına karşı çıkan bazı barolar ile HDP şimdi de FETÖ soruşturmalarını hedefe koydu.

Ankara merkezli FETÖ’nün avukat yapılanmasına yönelik operasyonda itirafçı beyanları ve delillerle 60 şüpheli gözaltına alınmıştı.

PKK’nın siyasi uzantısı HDP FETÖ şüphelisi avukatlara sahip çıktı. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Avukatlara yönelik saldırı toplumun adalet arayışına saldırıdır” sözlerini sarf etti. Terör tutuklusu Selahattin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman da yapılan operasyonları eleştirdi.

Diyarbakır, Van, Gaziantep barolarının ardından İstanbul ve Ankara barosundan da açıklama geldi. DHKP-C’li Ebru Timtik’e sahip çıkan İstanbul Barosu şimdi de FETÖ’den şüpheli avukatlar için devrede. İstanbul Barosu, avukatların mesleki faaliyetlerinin sorgulanamayacağını öne sürdüğü açıklamasında gözaltıların gözdağı olduğunu savundu.

Ankara Barosu’ndan yapılan açıklamada da zanlıların mesleki faaliyet yürüttüdüğü iddia edildi ve serbest bırakılmaları istendi.

ulusal.com.tr

# istanbul # ankara # fetö # pkk # diyarbakır # hdp # ebru timtik # ​Gaziantep # avukat # van # istanbul barosu # ankara barosu