Netanyahu: Batı Şeria'daki Filistinliler tebaa kalacak

İsrail, ilhak edeceği Filistin topraklarında yaşayanların vatanlarını ellerinden alacak. İlhak planı gerçekleşirse Filistinliler, İsrail’in güvenlik kontrolü altında “tebaa” olarak kalacak. ABD'nin sözde Ortadoğu Barış Planı kapsamında harekete geçen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria ile Ürdün Vadisi’ni ilhak etmeyi "tarihi bir adım" olarak değerlendirdi.

Netanyahu: Batı Şeria'daki Filistinliler tebaa kalacak

Tel Aviv yönetimi, ABD'nin Ortadoğu'ya yıkım getirecek sözde Barış Planı kapsamında ilhak girişimlerini sürüdürüyor. İsrail’in ilhak etmeyi planladığı Batı Şeria’daki bölgelerde yaşayan 50 bini aşkın Filistinliyi belirsiz bir gelecek bekliyor

ABD ile imzalanan Yüzyılın Anlaşması ile işgal altında olan Filistin toprakları ilhak edilecek. Filistinlilere vatandaşlık hakkı tanınmayacak.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ilhak edilecek yerlerde yaşayan Filistinlilerin, İsrail’in güvenlik kontrolü altında “tebaa” olarak kalacağını belirtti.

Netanyahu, “Filistinliler, Batı Şeria’nın tamamında İsrail güvenlik kontrolünü kabul ederlerse, Başkan Trump’ın devlet olarak nitelediği bir yapıları olacak.” dedi. Ancak bu bazı şartlara bağlı olacak.

İsrail, Batı Şeria’da tam kontrolü, Kudüs’ün birleşik bir şekilde İsrail’in kontrolünde olmasını, Yahudi yerleşim birimlerinin boşaltılmamasını istiyor. Netanyahu, Filistinlilerin bu şartları kabul etmesi durumunda kendilerine ait bir yapılarının olacağını kaydetti.

Netanyahu, Batı Şeria ile Ürdün Vadisi’ni ilhak etmeyi tarihi bir adım olarak değerlendirdi.

ulusal.com.tr

# abd # israil # filistin # Batı Şeria # Binyamin Netanyahu # ürdün vadisi