Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: ''5 zincir market piyasayı alt üst ediyor''

Gıdadaki fahiş fiyat artışları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan yeni bir açıklama geldi. "5 zincir market piyasayı alt üst ediyor" diyen Erdoğan, bu konuda denetimlerin yapılacağını söyledi. Öte yandan Ak Parti'nin gıdada fahiş fiyat ile ilgili Hal yasasını gündeme alarak, komisyoncu sayısını en aza indirmeyi hedeflediği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: ''5 zincir market piyasayı alt üst ediyor''

CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan, ABD ziyaretinin son gününde New York'taki Türkevi'nde gazetecilerle bir araya geldi.

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Erdoğan, vatandaşın belini büken gıda fiyatlarındaki fahiş artışlarla ilgili de açıklama yaptı.

''PİYASAYI ALT ÜST EDİYORLAR''

Erdoğan, fahiş artışlarla ilgili okları zincir marketlere çevirdi.

- Zincir marketler başta olmak üzere tüm marketlerdeki, denetimleri sürdürmek suretiyle, ciddi fiyat farklarını ortadan kaldıracağız. Özellikle zincir marketlere yönelik gerekli operasyonlar yapılacak. 5 tane zincir market bütün ürünü toparlıyor, piyasalar alt üst oluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasının ardından gözler bu alanda atılacak adımlara çevrildi.

AK Parti Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya'dan,“Nüfusu 5 binden az olan yerlerde zincir market olmamalı, gıda sanayinde fason üretim yaptıramamalı” açıklaması geldi.

HAL YASASI AK PARTİ'NİN GÜNDEMİNDE

Hürriyet'in haberine göre, AK Parti, fiyat enflasyonun önüne geçmek için Hal Yasası’nı da tekrar gündemine aldı. Hal Yasası ile market raflarındaki ürün fiyatlarının dengelenmesi için, ısı değişimine duyarlı araç almak isteyenlere teşvik verilmesi planlanıyor. Buna göre bir teşvik mekanizması kurulacak.

Teşvik ile ısı değişimi duyarlı araç alımının kolaylaştırılması sağlanacak, ÖTV desteği verilebilecek. Nakliyatta bu tip araçların koruma koşullarının uygulanıp uygulanmadığı yönündeki denetim arttırılacak.

KOOPERATİFÇİLİK TEŞVİK EDİLECEK

Hal yasasıyla komisyoncu sayısının minimum seviyeye indirilmesi de gündemde. Fiyat ve gramaj denetimleri yaygınlaştırılacak. Öte yandan kooperatifçiligin teşvik edilmesi ve üretici ile tüketicinin direkt olarak buluşturulması da hedefleniyor.

# abd # erdoğan # ak parti # ekonomi # cumhurbaşkanı # cumhurbaşkanı erdoğan # new york # tayyip erdoğan # hürriyet # Fahiş fiyat # Türkevi # hal yasası # ÖTV desteği