Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu seçimi iptal edildi

Cumhuriyet gazetesinin eski yöneticilerinin "Cumhuriyet Vakfının yönetim kurulu seçiminin usulsüz olduğu" gerekçesi ile açtığı iptal davası mahkeme tarafından kabul edildi. İptal kararı kesinleşirse, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu seçimi yeniden yapılacak. Cumhuriyet Gazete Okurları CUMOK Koordinatörü Av. Mustafa Namık Kemal Boya, Cumhuriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Seçimlerinin iptaline ilişkin basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu seçimi iptal edildi

Cumhuriyet Vakfı'nın 2014 yılında yapılan yönetim kurulu seçiminin usulsüz yapıldığı iddiasıyla gazetenin eski yöneticilerinden Alev Coşkun, Şevket Tokuş, Mustafa Pamukoğlu ile CHP Milletvekili Mustafa Balbay'ın seçimin iptali için açtıkları dava kabul edildi.

İstanbul 1. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen duruşmaya, davacı taraf ile İstanbul Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Cumhuriyet Vakfı avukatları katıldı.

Balbay'ın avukatı "Alınan karar geçersizdir. Salt çoğunlukla alınmamıştır. Davanın kabulünü talep ederiz" dedi. Davaya sonradan müdahil olan Cumhuriyet Gazetesi okurları da davanın kabulünü talep etti. Cumhuriyet Vakfı avukatları ise davanın reddine karar verilmesini istedi.

Davayı kabul eden mahkeme, Vakfın 18 Şubat 2014'te yönetim kurulunun üye seçimine ilişkin toplantıda alınan kararların vakıf senedindeki çoğunluğa aykırı olması nedeniyle iptaline karar verdi. Karar kesinleşirse Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu seçimi yeniden yapılacak.

Aralarında Akın Atalay'ın da bulunduğu Cumhuriyet Gazetesi'nin vakıf yöneticileri "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etme" ve "Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma" suçlarından Silivri Cezaevinde tutuklu bulunuyor.

CUMOK'TAN AÇIKLAMA

Cumhuriyet Gazete Okurları CUMOK Koordinatörü Av. Mustafa Namık Kemal Boya, Cumhuriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Seçimlerinin iptaline ilişkin basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, "Bugün, 2 Mayıs 2017 günü Saat 10.00 da İstanbul 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2016/49 E. Sayılı dosyasında Davacıları Alev Coşkun, Mustafa Pamukoğlu, Mustafa Tokuş; Davalısı Cumhuriyet Vakfı olan davada Sayın Mahkeme esas hakkında kararını verdi." denildi.

İşte o açıklama:

Bugün, 2 Mayıs 2017 günü Saat 10.00 da İstanbul 1. Asliye Hukuk Mahkemesinin 2016/49 E. Sayılı dosyasında Davacıları Alev Coşkun, Mustafa Pamukoğlu, Mustafa Tokuş;

Davalısı Cumhuriyet Vakfı olan davada Sayın Mahkeme esas hakkında kararını verdi.

Duruşma Tutanağının kısa karar bölümü şöyledir:

Karara göre: Gerekçesi ayrıntılı kararda açıklanacağı üzere,

1) Davacının davasının kabulüne, davalı Cumhuriyet Vakfının 18.02.2014 tarihli yönetim kurulunun üye seçimine ilişkin toplantıda alınan kararların vakıf senedindeki çoğunluğa aykırı olması nedeniyle İPTALİNE;

2) Sair husuların gerekçeli kararda yazılmasına,

İlişkin tebliği tarihinden itibaren iki haftalık süre içinde istinaf yolu açık olmak üzere verilen karar açıkça okunup, usulen anlatıldı.02/05/2017. HAKİM….

****************************

Duruşma sırasında, tarafların avukatları verdikleri bilirkişi özel raporlarını değerlendirdiler. Sözlü son savunmalarını yaptılar. Vakıflar Genel Müdürlüğü Avukatı da Vakıflar Genel Müdürlüğünün Cumhuriyet Vakfının uygulamalarını hatalı bulan en son raporunu açıkladı.

Duruşmaya Cumhuriyet Okurları CUMOK Topluluğunun İstanbul Temsilcileri ve Türkiye Koordinatörü; Alev Coşkun’un da vekili olan Av. Mustafa Namık Kemal Boya da katıldı.

Davalı Gazete Avukatlarının uzun sözle savunmalarına karşı söz alarak:

20 küsür yıldır içinde bulunduğumuz Cumok Hareketinin İstanbul temsilciliği ve Türkiye Koordinatörlüğünü 2004 yılından beri aralıksız yapıyorum. Bu Gazete kuruluş emrini Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün verdiği gazete olmaktan çıkmıştır. 2013 yılından bu yana bu yeni yönetimle birlikte Gazetenin çizgisi değişmiştir.Çizginin dışında kalan yazarlar Gazeteye konuşlandırılmıştır. Aynı zamanda Gazeteye Okur Topluluğu Cumok’un ilanları ve çağrıları 4 yıldır alınmamaktadır. Gazeteye Cumhuriyeti savunmayan ve ona saldıranların makaleleri ve haksız eleştiriler yapanların yazdığı haberler egemen olmuş, Gazetenin DNA sı değişmiştir.

Bu nedenle OKUR bu gazeteyi terketmiştir. Okurun bu talebi gereği Cumok Topluluğu oybirliği ile aldığı karar gereğince bu çizgi değişene kadar boykot yapmak zorunda kalmıştır.

Davada Sözü edilen Yönetim Kurulu toplantısında yapılan usulsüz seçim bir hukuk darbesidir. Herkese “darbeci” diyerek saldıran bu yönetim bizzat kendisi Gazete Yönetim seçimlerinde darbe yaparak yönetimi haksız biçimde ele geçirmiş, DARBE YAPMIŞTIR.Sayın Mahkemenin kararı bu gerçeğin tesçilidir.

Gerçek Cumhuriyetçilerin yönettiği ve okuduğu Gazetemizin yeniden doğru yayın çizgisine kavuşmasını özlemle bekliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile sunulur.

ulusalkanal.com.tr

# seçim # mahkeme # mustafa balbay