Gaziantep'te uyuşturucuyla mücadele

Bir yolcu otobüsünde yapılan aramada 3 bin 250 gram metamfetamin ele geçirildi

Gaziantep'te uyuşturucuyla mücadele

Gaziantep'te bir yolcu otobüsünde yapılan aramada 3 bin 250 gram metamfetamin ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünün yazılı açıklamasına göre, doğu illerinden uyuşturucu madde getirileceği bilgisini alan Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kuzey otoban turnikelerindeki uygulama ve kontroller kapsamında bir yolcu otobüsünde arama yaptı.

Tavırlarında tedirginlik gözlenen E.Ş. ve G.E'nin yapılan üst aramaları ve valiz kontrollerinde, şüphelilerden G.E adlı kadına ait valizin sırt kısmına gizlenmiş iki paket içerisinde 3 bin 250 gram metamfetamin ele geçirildi.

Gözaltına alınan 2 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Ele geçirilen uyuşturucu maddenin 2017 yılı içerisinde Türkiye genelinde en fazla ele geçirilen ikinci büyük metamfetamin olduğu belirtildi.

Öte yandan, Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yürüttükleri çalışmalar sonucu ele geçirilen 28 kilogram eroin maddesinin şüphelisi olarak aranan ve hakkında 18 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Z.G'yi yakaladı. Zanlı çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

Ayrıca, bir ihbarı değerlendiren narkotim ekiplerince Güneş Mahallesi'nde bulunan bir ikamete yapılan operasyonda 5 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Olayın şüphelisini yakalama çalışmaları devam ediyor.

# ​Gaziantep # eroin # sentetik uyuşturucu # uyuşturucuyla mücadele # Kubar Esrar