Türkiye ve ABD'den karşılıklı hamleler

Türk-Amerikan savaşında kritik tarih 27 Kasım. FETÖ, PKK, ve IŞİD'le savaşan Türkiye'yi durdurmak için Amerika en önemli şantaj kozunu oynamaya hazırlanıyor. Sarraf davası öncesi yaşanan baş döndürücü gelişmeleri derledik. İşte Türk Amerikan savaşındaki karşılıklı hamleler...

Türkiye ve ABD'den karşılıklı hamleler

15 Temmuz darbesinden sonra Türkiye - Amerika mücadelesinde en kritik tarih 27 Kasım. Yani Rıza Sarraf davasının görüleceği tarih...

27 Kasım öncesi girilen son virajda Amerika ve Türkiye karşılıklı hamleler yapıyor.

ABD'NİN KOZU RIZA SARRAF

Amerika'nın en önemli kozu Rıza Sarraf. Sarraf'a yöneltilen suçlama "Amerika'nın İran'a yönelik ambargolarını delmek". Hedefdeki ülke Türkiye...

Aynı davada eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla ve eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan da dahil edildi. Atilla Amerika'da tutuklu. Çağlayan hakkında yakalama kararı var.

ANKARAMETİN TOPUZ'U TUTUKLADI

Ankara'nın karşı hamlesi ise Amerika'nın İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un tutuklanması. Suçlama "casusluk". Amerika tutuklamaya sesini yükseltti. Topuz'un serbest bırakılmasını ve cep telefonu ile sim kartının iade edilmesini istedi. Türkiye ise hem Topuz'un 15 Temmuz'daki telefon trafiğini hem de FETÖ'cü polis şefi Yakup Saygılı ile bir araya geldiği görüşmenin fotoğraflarını basına yaydı.

ABD VİZE HAMLESİ YAPTI

Amerika bu kez daha sert bir adım attı. Türkiye'den yapılan vize başvurularını askıya aldı. Türk Dışişleri Bakanlığı da aynı gün hem de aynı metinle Amerika'dan vize başvurularını askıya aldığını duyurdu.

Kriz tırmanırken bu kez Amerika'nın psikolojik kalemşörleri devreye sokuldu. Pentagon'un psikolojik savaş elemanı Michael Rubin, yeni hazırlanan Sarraf davası dosyasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adının sık sık geçtiğini yazdı. YAN

BARKEY HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Türkiye ise PKK açılımının fikir babası, CIA uzmanı Henri Barkey hakkında yakalama kararı vererek bu hamleye karşılık verdi.

ABD'DEN PYD/PKK TEHDİDİ

Ankara-Washington karşılıklı hamleler yaparken Pentagon Türkiye'ye PYD/PKK üzerinden de gözdağı verdi. Amerika'nın sözde IŞİD karşıtı koalisyonunun Sözcüsü Albay Ryan Dillon'a Türkiye Afrin'e operasyon yaparsa PYD'yi koruyacaklarını söyledi.

ANKARA'NIN HAMLESİ TALAL SÜLO

Ve son kritik hamle Türkiye'den geldi. PYD/PKK'nın Amerika ile silah alışverişi ilişkilerini yürüten terörist Talal Sülo Türkiye'nin eline geçti. Suriye'de köşeye sıkışan Sülo'nun şu anda MİT’in elinde olduğu öğrenildi. göre, Silo’nun MİT yetkililerine terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'nin faaliyetleri, yapılanması ve Afrin’deki durumuyla ilgili ayrıntılı bilgiler vermeye başladığı bildirildi.

ulusal.com.tr

# abd # ankara # türkiye # amerika # fetö # pkk # ışid # rıza sarraf # metin topuz