ABD'nin Dini Özgürlükler Raporu'na tepki

ABD'nin Türkiye'yi hedef alan sözde Uluslararası Dini Özgürlükler Raporu'na Ankara'dan tepki var. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, 2020 yılı için hazırlanan raporun gerçeklikten uzak bir yaklaşımla kaleme alındığını söyledi.

ABD'nin Dini Özgürlükler Raporu'na tepki

Aleviler tehdit altında, azınlık okullarına maddi destek yok. Azınlıklar ve farklı dini gruplar baskı altında, ibadethane açılması zor... Tüm bu iddialar Beyaz Saray'ın skandal dini özgürlükler raporundan.

Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'ın açıkladığı rapora, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç yanıt verdi. Raporun gerçekleri yansıtmadığı vurgulandı.

Başta Türkiye olmak üzere Rusya, Çin ve İran'ın hedef alındığı rapora tepki gösterildi. Büyükelçi Tanju Bilgiç, ABD'nin "2020 Uluslararası Dini Özgürlükler Raporu” için "Objektiflikten uzak bir yaklaşımla kaleme alınmıştır" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, 2 Mart 2021 tarihinde kamuoyuyla paylaşılan İnsan Hakları Eylem Planına atıf yaptı. Anadolu topraklarında yüzyıllardır farklı dini inançlara sahip bireylerin barış ve uyum içinde yaşadığı vurgulandı.

- Ülkemiz tüm vatandaşlarımızın din ve ibadet özgürlüklerinin daha ileri taşınması için sözde değil özde adımlar atmaktadır. Ülkemizin tüm vatandaşlarımızın din ve ibadet özgürlüğünün korunması yönündeki iradesi tamdır ve bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edecektir.

# ankara # türkiye # rusya # iran # çin # anadolu # tepki # dışişleri bakanlığı # din # aleviler # Dini Özgürlükler Raporu # abd tepki # Türkiye tepki # dışişleri bakanlığı tepki # Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç # tanju bilgiç # Anthony Blinken # 2020 Uluslararası Dini Özgürlükler Raporu # İnsan Hakları Eylem Planı # ibadet