Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Türkiye enerji yatırımlarıyla en fazla atılım yapan ülkelerdendir''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan'ın gündeminde nükleer enerji, ekonomi, muhalefet ve koronavirüs vardı. Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde üçüncü reaktörün temelinin bugün atılacağını hatırlatan Erdoğan, ''Türkiye enerji yatırımlarıyla en fazla atılım yapan ülkelerdendir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Türkiye enerji yatırımlarıyla en fazla atılım yapan ülkelerdendir''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları şu şekilde:

- Rabbim’den, içinde bulunduğumuz mübarek üç aylar ve bugün müşerref olacağımız Miraç Gecesi vesilesiyle, ülkemize, milletimize, ümmete, tüm insanlığa huzur ve esenlik vermesini diliyorum.

- Toplamda 10 kıta olan İstiklal Marşımızın her bir kelimesindeki, her satırındaki ruhu yeni nesillere ne kadar güçlü bir şekilde aktarabilirsek, istikbalimize o derece güvenle bakabiliriz.

- İstiklal Marşı'nı lafzı ve manasıyla anlayamayan tek bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı dahi olabileceğine ihtimal vermek istemiyorum.

''TÜRKİYE ENERJİ YATIRIMLARIYLA EN FAZLA ATILIM YAPAN ÜLKELERDENDİR''

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında enerji alanında yapılan faaliyetlere değindi. Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde 3. reaktörün temelinin bugün atılacağını hatırlatan Erdoğan, muhalefete de yüklendi:

- Türkiye yenilenebilir enerji başta olmak üzere enerji yatırımlarıyla dünyada en fazla atılım yapan ülkelerdendir.

- Ülkemize nükleer enerji güç santrali kazandırmak istediğimizde CHP zihniyeti karşı çıktı.

- CHP vekilleri son dönemde tweet yarışına girdi. 'Paralar nerede?' diye soruyorlar. O kadar para hepsi bu milletin hazinesinde ve Merkez Bankası'nda. Kaybolan bir şey yok. Eğer kayıp varsa, bunlar sizdedir.

- Yatıyorlar, kalkıyorlar 'Damat da damat.' Damat kadar taş düşsün başınıza.

- Akkuyu Nükleer Santrali yatırımı da Berat Bey'in döneminde başladı. Bugün de Putin'le 3. reaktörün temelini atacağız.

- Artık karşımızda, geçtiğimiz yıl kullandığı elektriğin yüzde 63'ünü yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından elde eden bir Türkiye var.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sondaj gemisi Kanuni hakkında da bilgi verdi. Erdoğan Kanunu'nin nisan ayında sondaja başlayacağının müjdesini verdi:

- Üçüncü derin deniz sondaj gemisi Kanuni, Filyos Limanı'nda sondaja hazırlık çalışmalarına devam ediyor. O da inşallah nisanda sondaja başlayacak.

- Tüm bu gemileri sıfırdan yaptırsaydık 2 milyar 100 milyon dolar ödememiz lazımdı. Bunun adı finans yönetimidir.

''DOĞAL GAZDA DIŞA BAĞIMLILIĞI AZALTTIK''

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'de doğal gaz kullanımı hakkında rakamları paylaştı, ''Doğal gazda dışa bağımlılığı azalttık'' dedi.

- 2002'de doğal gaz kullanımı 17,1 milyar metreküp iken bu rakam 2021'de 47,20 milyar metreküpe yükseldi. Bu, refah düzeyinin geldiği yeri gösterir.

- Bugün 81 ilin tamamında doğal gazdan istifade ediliyor. Doğal gaz depolama hacmini 0'dan 3,84 milyar metreküpe çıkardık. Doğal gazda dışa bağımlılığı azalttık.

- Ülkemize bu hizmetleri kazandırırken tek muhatabımız milletimizdir. Bazıları ise kalkınma mücadelemize destek olmadıkları gibi sürekli yalan söylüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması sırasında muhalefete de tepki gösterdi:

- Milletimizden alamadıkları iktidar vizesini, ülkesinin felaketinde arayacak kadar muvazeneyi yitirenler olabiliyor. Bunlara da yanlış yolda ilerlediklerini anlatmaya çalışıyoruz, hep birlikte çalışacağız.

- Şahsımıza, ailemize arkadaşlarımıza saldıranları acı bir tebessümle takip ediyoruz. Aslında bizle vizyonda yarışsalar daha hayırlı bir iş yapmış olurlar.

- Şayet kamuoyunun önüne şöyle en basitinden bile olsa bir projeyle çıkamıyorsanız, ülkenin enerjisini boş yere heba etmeyin. Siyaseti hayırda rekabet haline dönüştüremiyorsanız, yalan ve iftirayla şerrinizi kimseye bulaştırmayın.

- Parti teşkilatlarındaki, belediyelerindeki, yanlarında yörelerinde tuttukları kesimler arasındaki taciz, tecavüz, hırsızlık, arsızlık hadiselerini bile görmezden, duymazdan özellikle gelenlerin elbette millete hizmet gibi bir davası olmaz.

''TÜRKİYE AŞILAMADA EN ÜST SIRALARDA''

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında koronavirüsle mücadeleye de değindi. Erdoğan maske sayısı konusunda yaşanan tartışmalara tepki gösterdi, ''Birçok ülkeye maske gönderiyoruz.'' dedi.

- Türkiye koronavirüsle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Utanmadan maskesiz kaldığımız şeklinde tweetler atıyorlar. Biz birçok ülkeye maske gönderiyoruz.

- Türkiye aşılamada en üst sıralarda.

- Şehirlerimizi vaka sayısı, yoğun bakım yatak sayısı, aşılama oranı gibi kriterlere göre 4 gruba ayırarak renklendirdik. Yeni kontrollü normalleşme adımlarını da bu renklere göre kademeli olarak belirledik.

- Böylece durumu iyi olan illerin kazanımlarına sahip çıkmalarını, durumu kötü olan illerin de iyiye doğru gitmek için çalışmalarını sağlamayı hedefliyoruz. Hiç şüphesiz ideal olmamakla birlikte, bu sistemin nispeten adil olduğunu düşünüyoruz.

# ak parti # cumhurbaşkanı erdoğan # berat albayrak # dolar # doğal gaz # ak parti grup toplantısı # Merkez Bankası rezervleri # rezerv # erdoğan açıklama # nükleer santral # akkuyu nükleer santrali # kanuni # nükleer enerji # Erdoğan AK Parti # güç santrali