CHP milletvekilleri, HDP'li vekillere sahip çıktı

CHP milletvekilleri, HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılmak istenmesine tepki gösterdi. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, konuyu "demokrasi için büyük bir utanç vesilesi olur" sözleriyle değerlendirdi. İstanbul milletvekili Gürsel Tekin de "eğer dokunulmazlık kalkacaksa 550 milletvekili için kalksın" dedi.

İstanbul Esenyurt'ta düzenlenen parti toplantısında bir araya gelen CHP Milletvekilleri dokunulmazlıkları kaldırılmak istenen HDP'li vekiller ile ilgili konuştu.

Toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Grup Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu, Ali Şeker ve Mehmet Bekaroğlu katıldı.

Kameralar karşısına geçen CHP Milletvekileri, HDP'li vekillere sahip çıktı, meclise getirilen fezlekere tepki gösterdi.

1994 yılında tutukalanıp cezaevine gönderilen DEP milletvekillerinin hatırlatan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "dokunulmazlıkların kalkması yeni utanç tablosu olur" dedi.

İstanbul Miletvekili Gürsel Tekin de HDP'ye dokunulmasına tepkiliydi. "Hodri meydan" diyen Tekin, "kalkacaksa 550 vekilin de dokunulmazlığı kalksın" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# selahattin demirtaş # dokunulmazlık # chp milletvekili