ABD'nin Bağhuz katliamı ortaya çıktı

Sözde demokrasi bahanesiyle gittiği her ülkede katliamlar yapan ABD'nin 18 Mart 2019'da da Suriye'de 80 sivilin ölümüne neden olduğu ortaya çıktı. New York Times'ın haberine göre İHA'larla tespit edilen sivil grubun bulunduğu yeri F-15E tipi savaş uçaklarıyla 3 kez bombalayan ABD ordusu, sivillerin üzerine 2 tonun üzerinde bomba bıraktı. Sözde DEAŞ'a karşı mücadele eden ABD ordusu Suriye'nin Bağhuz bölgesinde yaptığı katliamı bugüne kadar da kamuoyundan sakladı.

ABD'nin Bağhuz katliamı ortaya çıktı

Geçmişi sivil katliamları ile dolu olan ABD'nin 2 yıl önce Suriye'deki 80 kişilik sivil grubu 2 tondan fazla bomba ile öldürdüğü ortaya çıktı.

Amerikan New York Times gazetesinde yer alan habere göre, ABD ordusu 2019 yılında Suriye'nin Bağhuz bölgesinde kadın ve çocuklardan oluşan 80 sivili katletti.

Haberde, İHA'larla tespit edilen sivil grubun bulunduğu bölgenin F-15E tipi savaş uçaklarıyla 3 ayrı saldırıyla bombalandığı belirtildi.

ABD ordusunun Bağhuz katliamı kamuoyundan da sır gibi saklandı.

New York Times gazetesi haberi, ''Bir hukuk görevlisi, saldırıyı, soruşturma gerektiren olası bir savaş suçu olarak işaretledi. Ancak askeri yetkililer, neredeyse her adımda, felaket niteliğindeki bu saldırıyı gizleyen hamleler yaptı. Ölü sayısı küçümsendi. Raporlar ertelendi, sterilize edildi ve gizlilik sınıfına alındı. ABD liderliğindeki koalisyon güçleri patlama alanını buldozerlerle düzledi. Ve üst düzey liderlere haber verilmedi.'' ifadeleriyle duyurdu.

Aylar süren gizli belge ve raporlar incelenerek elde edilen bulguların ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'na gönderilmesi ile ABD ordusu saldırıyı doğrulamak zorunda kaldı. Saldırının haklı olduğunu savunan ordu sözcüleri, bombalamada 80 kişinin öldürüldüğünü belirtti.

Komutanlığın açıklamasında 16 DEAŞ savaşçısı ile 4 sivilin öldürüldüğü, diğer 60 kişiyle ilgili ise skandal ifadeler kullanıldı. Açıklamada 60 kişinin DEAŞ kontrolündeki bölgelerde kadın ve çocukların bazen silaha sarılmaları nedeniyle sivil olup olmadıklarının ayırt edilemediği savunuldu.

# abd # deaş # ABD Suriye # iha # ABD DEAŞ # abd ordusu # abd savaş uçakları # abd savaş