Emekli memurlar toplu sözleşme taleplerini açıkladı

Emekli memurlar, devam eden 6'ncı dönem toplu sözleşme görüşmelerinden beklentilerini açıkladı. Maaşlarının eridiğini belirten emekli memurlar, enflasyon farkının yanında enflasyon tazminatının ödenmesini talep etti. Talepler arasında erken yaşta emekli olanların istihdam edilmesi ve sendika kurulmasına yönelik engellerin kaldırılması da yer aldı.

Emekli memurlar toplu sözleşme taleplerini açıkladı

Zam pazarlığı devam ederken emekli memurlar taleplerini kamuoyuyla paylaştı.

2 Ağustos'ta memur ve memur emeklileri için 6'ncı toplu sözleşme görüşmeleri başladı. Emekli Memur-Sen taleplerini duyurmak üzere Ankara Ulus Meydanı'nda açıklama yaptı.

Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Ali Küçükkösen, ''Enflasyonmaaş ve gelirleri eritmeye, alım gücünü eksiltmeye devam etmektedir. Maaş ve gelir kayıplarının telafisi ve tazmini amacıyla, enflasyon farkı yanında enflasyon tazminatı ödenmelidir. Emekçi kesim için hayata geçirilmesi mutlak gereken seyyanen zam emekli kesim için de mutlaka değerlendirmeye alınmalıdır.'' dedi.

"GENÇ YAŞTA EMEKLİ OLANLAR İSTİHDAM EDİLSİN, SENDİKA HAKKI ENGELLERİ KALKSIN"

Emekli memurlar, diğer taleplerini de sıraladı. Talepler arasında emekliye ayrılan memurların istihdam edilmesi de yer aldı.

- Genç sayılacak yaşta emekliye ayrılmış olan emeklilerin kamuda yeniden istihdamına ilişkin sınırlamalar kaldırılmalıdır. Emeklilerin sendika kurma hakkına ilişkin fiili engeller yok sayılmalı, uluslararası sözleşmelerin gereklerine uygun biçimde örgütlenme başta olmak üzere sendikal haklardan yararlanmalarına yönelik teminatlar yürürlüğe konulmalıdır.

''BAYRAM İKRAMİYESİ BİN 500 LİRAYA ÇIKARILMALI''

Ali Küçükkösen, bayram ikramiyesinin artırılmasını talep ettiklerini söyledi.

- Emekliler açısından "oksijen desteği" hükmündeki bayram ikramiyesi 1.100 TL'den 1.500 TL'ye çıkarılmalıdır. Emeklilere, kamu görevlilerine ödenmekte olan çocuk yardımına ilişkin usul ve esaslar çerçevesinde çocuk yardımı ödenmelidir. Emekli maaşlarına, çalışmayan/emekli maaşı olmayan eşler için aile yardımı kalemi eklenmelidir.

# zam # enflasyon # maaş # memur # toplu sözleşme # Emekli memurlar