Aliboğazı Vadisi'nde operasyon tamamlandı

Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK'lıların "Girilemez" dediği Aliboğazı'na girdi. 5'i kadın olmak üzere toplam 10 terörist etkisiz hale getirdi. 3 gündür süren operasyonlarda bu sayı 20'ye ulaştı. Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Adıyaman bölgelerinde de mehmetçik operasyonlara devam ediyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın açıkladığı haftalık bilançoda ise 112 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Havanın ısınmasıyla birlikte yurtiçinde süren operasyonlar da hız kazandı. Birçok noktada PKK'lılar art arda darbe aldı.

Tunceli'de mehmetçik PKK'nın girilemez dediği Aliboğazı'nı didik didik etti. Operasyonda sıcak temas sağlandı. Toplam 10 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Teslim olan 4 PKK'lının görüntüleri de basına servis edildi.

3 gündür süren operasyonlarda 20 teröristin eylemselliğine son verildi. Etkisiz hale getirilen teöristlerden birinin 14 yıldır aranan sözde Ovacık gücü sorumlusu Hindistan Yüksel olduğu öğrenildi.

Adıyaman'da da operasyonlar hız kazandı. Güvenlik güçleri, sabah saatlerinde Çamyurdu ile Yazıbaşı Köyleri yakınlarında bir grup PKK'lı tespit etti. İnsansız hava araçlarıyla görüntü alındı, bölge helikopterle bombalandı. 4 terörist ölü, 1'i terörist ise yaralı ele geçirildi.

PKK'lıların tuzakları da faciaya neden olmadan tespit edilip imha ediliyor. Diyarbakır'ın Silvan, Hazro kırsalı ile Hani-Lice karayolunda tespit edilen yarım ton bomba kontröllü bir şekilde patlatıldı.

Hakkari'nin Kovantepe bölgesinde ise arama tarama faaliyeti yapıldı. 250 Doçka mühimmatı, 13 roketatar mühimmatı, bin Biksi mühimmatı, 16 el bombası ve bol miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Genelkurmay Başkanlığı da haftalık bilançoyu açıkladı. Şırnak, Hakkari, Siirt, Diyarbakır, Mardin, Tunceli, Bitlis ve Kars bölgelerinde orta çaplı operasyonlar yapıldı. Toplam 112 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

PKK'lıların tuzakladığı 109 el yapımı patlayıcı imha edildi. 69 sığınak, barınak, mağara ve depo kullanılamaz hale getirildi.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # terörist # operasyon # terör # tunceli # Çemişgezek # ovacık # hozat