Tapeler sıfırlanacak!

Dört Eski Bakan hakkında Yüce Divan kararı çıkmayan komisyondan Bakan çocuklarına ait olan tapelerin imha edilme kararı çıktı. Toplantı bitmeden alınan son karar ile birlikte komisyon önce tapeleri tasnif etmek için toplanacak, daha sonra da tapeler imha edilecek.

Tapeler sıfırlanacak!

Meclis Yolsuzlukları Soruşturma Komisyonu 4 eski bakanın yakınları ile ilgili elde edilen tapelerin imha edilmesine karar verdi.

Komisyon toplantısının biteceği sırada AKP’li üyelerin , Ceza Muhakemesi Yasası’na göre tanıklıktan çekilme hakkı bulunan kişilerin dosyada bulunan tapelerinin imhasını gündeme getirdiği belirtildi.

Muhalefetin 5 oyuna karşın AKP'nin 9 oy verdiği oylamada "deliller hukuksuz elde edildiği " gerekçesiyle tapelerin imha edilmesi kararı alındı.

Alınan karar ile birlikte Zafer Çağlayan ile oğlu Kaan Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ile oğlu Oğuz Bayraktar, Muammer Güler ile oğlu Barış Güler arasındaki tapeler imha edileceği öğrenildi.

Komisyonun tapeler ile ilgili 9 Ocak'ta bir araya gelmesi bekleniyor. Toplantıda öncelikle hangi tapelerin imha edileceğine karar verilcek. Daha sonra da Bakanlar ve Bakan çocukları arasında geçen konuşmaların yer aldığı tapeler imha edilecek.

ulusalkanal.com.tr

# zafer çağlayan