ABD'den Filipinlere zeytin dalı

Amerika, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin etrafını çevirmeye çalışıyor. Eski yönetimle ilişkileri bozuk olan Filipinler'i arayan Trump, Başkan Duterte'yi Beyaz Saray'a davet etti. Trump bir mitingde ise Çin'e şu anda para birimi manipülatörü dememek gerektiğini söyledi.

Amerikan Başkanı Donald TrumpFilipinler ile önceki yönetim döneminde bozulan ilişkileri düzeltmeye çalışıyor. Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'yi arayarak Beyaz Saray'a davet eden Trump, Kore yarımadasındaki kriz konusunda da Duterte'nin görüşlerini aldı.

Filipinler Devlet Başkanı Duterte daha önce Kim Jong Un'un dünyayı yok etmek istediğini söylemiş, Amerika'yı "onun ekmeğine yağ sürmeyin" sözleriyle uyarmıştı.

Öte yandan Donald Trump, Pensilvanya'da yaptığı bir mitingde Çin Halk Cumhuriyeti Kore sorununu çözmeye yardımcı olduğu için ona şu anda para birimi manipülatörü dememek gerektiğini söyledi.

Trump "Çin'in para birimini manipüle ettiği doğru, ama Çin bize muhtemelen Kore krizi ile ilgili yardımcı oluyor" dedi. Amerikan Başkanı Çin'e para birimi manipülatörü demek için doğru zamanın bu olmadığını da belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# abd # amerika # trump # davet # Beyaz Saray # Kore # zeytin dalı # filipin