Çalınan 3 tablo bulundu

Ankara'da bulunan Resim Heykel Müze Müdürlüğünden çalındığı değerlendirilen 3 tabloyu bulmak amacıyla çalışma başlattı.

Çalınan 3 tablo bulundu

Polis ekipleri, tabloları elinde bulunduran kişi ile irtibata geçti. Resim Heykel Müze Müdürlüğü ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü görevlilerince tablolar üzerinde gerekli incelemelerin yapılmasının ardından tablolar, ilgili Müze Müdürlüğüne teslim edildi. Tabloları kendi rızası ile teslim eden C.B. isimli şahıs, bilgisine başvurularak salıverildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Kültür ve Tabiat Varlıkları Kaçakçılığı Büro Amirliği görevlileri tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, 'TCK 220. maddesi kapsamında kanunun suç saydığı fiilleri işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütü yönetmek, örgütün hiyerarşik yapısına dâhil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, örgüt faaliyetleri çerçevesinde 2863 sayılı kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanununa muhalefet etmek, nitelikli hırsızlık (T.C.K. 142), hırsızlık malını bilerek almak (T.C.K. 165/1), kamu kurumu aleyhine nitelikli dolandırıcılık, TCK 158/2' suçu ile ilgili yapılan çalışmalar neticesinde suç örgütünün Ankara'da bulunan Resim Heykel Müze Müdürlüğü'nden 2005-2007 yılları arasında çaldıkları tarihi ve sanatsal değeri bulunan çok sayıda tabloyu İstanbul'da irtibatlı oldukları kişiler aracılığıyla piyasaya sürdükleri anlaşıldı.

05 Aralık 2013 tarihinde yapılan operasyonda Resim Heykel Müze Müdürlüğü'nden çalındığı tespit edilen 43 adet tablo ele geçirilmiş ve bu tablolardan 33'ünün toplam piyasa değerinin 12 milyon 767 bin 000 TL olduğu tespit edilmişti. 07 Kasım 2014 tarihinde yapılan ikinci operasyonda ise Resim Heykel Müze Müdürlüğü'nden çalındığı tespit edilen 17 adet tablo ele geçirilmiş ve adliyeye sevk edilenlerden 3'ü mahkemece tarafından tutuklanmıştı.

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerinin yapmış olduğu çalışmalarda soruşturma dosyası kapsamında şüpheli olan C. B.'nin elinde Resim Heykel Müze Müdürlüğünden çalındığı değerlendirilen 3 adet tablonun bulunduğu öğrenildi. 29 Mart 2017 tarihinde C.B. ile irtibata geçilerek tarihi eser olduğu değerlendirilen çalıntı 3 adet tabloyu kendi rızası ile etmesi sağlandı. Resim Heykel Müze Müdürlüğü ve Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü görevlilerince tablolar üzerinde gerekli incelemelerin yapılmasının ardından söz konusu tablolar, ilgili Müze Müdürlüğüne teslim edildi. Tabloları kendi rızası ile teslim eden C.B., bilgisine başvurularak salıverildi.

# ankara # polis # kaçakçılık # hırsızlık # tablo