Sadullah Ergin: TMK'yı kaldıracağız

Adalet Bakanı Sadullah Ergin terörle mücadele kanunu kaldırma sinyali verdi. Ergin "açılım sürecinin sonuna gelince bu kanuna ihtiyaç kalmaz" dedi.

Sadullah Ergin: TMK'yı kaldıracağız

Adalet Bakanı Sadullah ErginTGRT'de katıldığı bir programda açılım sürecine ilişkin önemli ipuçları verdi. Adalet Bakanı PKK'nın kaldırılmasını istediği Terörle mücadele kanunu kaldırmak istediklerini belirtti. Ergin "terör hadiselerinin tekrar hareketlenmesinden kaynaklı biz TMK’yı kaldıramadık” dedi.

Ergin açılım sürecinin sonlarına doğru terörle mücadele kanununa ihtiyaç kalmayacağını söyledi.

Her pakette 3-5 maddesini değiştirdik Terörle Mücadele Yasası'nın. Ve son olarak şunu ifade ettik: 3 madde 2 madde uğraşmayalım, süreç netice alsın. TMK'yı tamamen kaldıralım. 2004'de Ceza Yasası yapılırken TMK yürüklükten kaldırılacak diye yapıldı. 2005'te ceza kanunu yürürlüğe girdiği aşamada terörde bir kıpırdama başladı. Terör hadiselerinin tekrar hareketlenmesinden kaynaklı TMK kaldırılamadı. İnşallah süreç netice alır, TMK yürürlükten kaldırılır.

Adalet Bakanı Ergin devam eden KCK davalarıyla da ilgili konuştu. Ergin KCK'da çok sayıda tahliye olduğuna dikkat çekti.

Bu yargılamaların tutuklu olup olmaması konusunda bir takım tartışmalar var. Epeyce tahliyeler oldu, oluyor. Ama hala 700-800 tutuklu olduğunu düşünmüyorum. KCK üyelerine dönük herhangi bir uygulamamız yok.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # kck # TMK # ergin # tgrt