'O gün bütün işlerinizi iptal edin'

Aydınlık gazetesi yazarıMustafa Mutlu, Türkiye'nin vicdanını ortaya koyan "Beni Alın Perinçek'i Gönderin" kampanya sonrası bugün çıkan "Yurt dışına çıkma yasağının" kaldırılmasının ardından son notları ve yurttaşlara çağrısını Ulusal Kanal Ana Haber bülteninde yaptı.

Kumpasların birer birer çökmesi üzerine 7 yıldır giydiği siyah gömleği geçtiğimiz hafta cuma günü Ulusal Kanal ekranlarında çıkarıp nöbeti sona erdiren Mutlu, AİHM'de görülecek davanın Türkiye açısından çok önemli olduğunu belirtip şunları söyledi:"AiHM'de görülecek dava atalarımıza, ninelerimize duyduğumuz saygı için çok önemli. Torunlarımıza ve çocuklarımıza borucumuzdan ötürü çok çok önemli bir haftayı geride bıraktık. Çünkü Doğu Perinçek'in 28 Ocak'ta görülecek olan davayı katılması gerekiyordu. Hakimlerin gözünün içine baka baka bu Ermeni Soykırımı'nın olmadığını, bunun emperyalist devletler tarafından uydurulmuş bir yıldırma politikası ve sömürü politikası olduğunu söylemesi olduğunu ifade etmesi gerekiyordu. Perinçek Başbakan ve Cumhurbaşkanının savunamayacağı kadar gerçekçi ve yürekten bir savunma yapacak. Benin Aydınlık'taki yazım üzerine gazeteci Halil Nebiler'in sabah yayınında bu konunun üzerine basması ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Yener Güneş'in ısrarlı bir şekilde üstüne düşüp köşe yazısını kampanyaya çevirip bir zafer kazandırdı. Yoksa Doğu Perinçek'in yasağının kaldırılması yönünde dilekçe 4 ay önce verilmişti. Şayet kararı verselerdi çoktan verirlerdi. Yüzlerce yurttaşın ellerinde dövizlerle çektiği fotoğraf ve videolar kamuoyunu örgütledi. Bu aynı zamanda Türkiye'de sivil toplum yok denen, sindi denen yok oldu denen sivil toplumun ayağa kalkış mücadelesini verdik. Şimdi bir adım bir adım daha var. O da 28 Ocak'ta Strazburg'a gitmek. Çünkü Avrupa'daki Ermeni Diasporası bu konuya çok mesai harcadı. Aylardır bu dava için hazırlanıyorlar. Ermeniler orayı hakimleri etkileyebilecek bir gövde gösterisi yapmaya çalışıyorlar. O yüzden bizim de orada olmamız çok önemli."

"Bir kişi bile olsanız size ihtiyacımız var"

Cesur kalem Mutlu, Strazburg'da görülecek İsviçre-Perinçek davasının izleyen 100 gazeteci arasında kendisinin de olacağını ifade edip, "Cebinde yeşil pasaport ve Strazburg'a gidiş-geliş uçak bileti masraflarını karşılayabilecek herkesin davayı takip etmesi bir vatandaşlık görevidir. Ne yapın edin Strazburg'a gidin. Avrupa'daki yurttaşlara sesleniyorum. Almanya'da, Hollanda'da, Belçikada'da yaşayan sevgili vatandaşlar, o gün tüm işlerinizi iptal edin ve Avrupa İnsanları Mahkemesi'nin önünde olun. Bir kişi bile olsanız size ihtiyacımız var"dedi

Gökhan ÇELİK

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # aihm # mustafa mutlu # aydınlık gazetesi yazarı